Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

TCL Electronics (1070.HK), dominantný hráč na globálnom trhu televízorov a spoločnosť s vedúcim postavením na poli výroby produktov spotrebnej elektroniky, oznámila ďalšie dosiahnutie rekordu v predaji televízorov a zverejnila informácie o dodaní 32 miliónov kusov televízorov LCD na trh v roku 2019, čo predstavuje v porovnaní s rokom 2018 nárast o 12 %. Rast objemu predaja samotných televízorov značky TCL vzrástol v uvedenom období o 17 %.

Objem predaja v segmente Smart TV a 4K vzrástol medziročne o 19 % respektíve o 31 %. Kategória Smart TV sa podieľala na predaji z 85 % a 4 K potom tvorila 51 % všetkých predajov televízorov značky TCL. Tieto výsledky odrážajú pokračujúcu optimalizáciu produktového mixu a posilňovanie povedomia o značke. Objem predaja televízorov s technológiou Quantum Dot (známy taktiež ako QLED) vzrástol o 66 % a to predovšetkým na trhoch okrem Číny.

Objem predaja samotných televízorov značky TCL okrem Číny vzrástol medziročne o 26 % na viac než 13 miliónov kusov. Na raste sa podieľali všetky časti trhu. Spoločnosť pokračovala v udržaní svojej vedúcej pozície na trhu Severnej Ameriky, kde predaj samotných televízorov značky TCL rástol v roku 2019 o 14 %. Podľa poslednej správy NPD* sú v USA televízory značky TCL na základe predaja za tri štvrťroky roku 2019 na druhom mieste.

V Európe rástol predaj televízorov značky TCL o 35 % a v štvrtom štvrťroku roku 2019 dosiahol dokonca rast o 54 %. Hlavné európske trhy zahŕňajú krajiny, ako je Španielsko, Veľká Británia a Taliansko, kde bol dosiahnutý medziročný rast 264 %, 262 % respektíve 203 %.

Objem predaja na tretích trhoch spoločne s rozvojom distribučných kanálov rástol v roku 2019 o 41 %. Kľúčovými trhmi boli India, Argentína, Austrália a Rusko s medziročným rastom 151 %, 121 %, 79 % respektíve 46 %.

Spoločnosť TCL uviedla nedávno na slovenský trh svoju vlajkovú loď, model TCL X10, prvý Android TV s novou technológiou Mini- LED a jednu z vôbec najtenších Direct LED TV na svete.

*Zdroj: The NPD Group, Inc., US Retail Tracking Service, LCD TV, based on unit sales, Jan.- Sept. 2019 vs Jan.- Sept. 2018.

Značky: