Vlajkovou loďou európskej ponuky sa stáva modelová rada TCL X10, prvý Android TV s technológiou Mini LED a jeden z vôbec najtenších Direct LED TV na svete

Spoločnosť TCL oznámila uvedenie troch inovatívnych modelových rád televízorov pre európsky trh, ktoré ponúknu ešte väčší zážitok pri sledovaní televízora. Nové modelové rady TCL využívajú integrovanú platformu umelej inteligencie „AI-IN“, ktorá umožňuje používateľom ovládať inteligentné domáce zariadenie pomocou hlasu a napomáha maximalizovať hudobný aj obrazový výkon televízorov TCL.

Medzi novinkami predstavenými na veľtrhu IFA 2019 zaujme predovšetkým modelová rada televízorov TCL X10 s rozlíšením 4K. Tento model je vôbec prvý inteligentný televízor na trhu v kategórii Android TV s technológiou Mini LED. Je taktiež jedným z vôbec najtenších Direct LED televízorov. Ďalšou novinkou je modelová rada TCL X81 s rozlíšením 4K a technológiou QLED TV. Treťou novinkou je TCL EC78 ultratenký televízor 4K HDR Pro. Všetky tri nové modelové rady používajú soundbar značky Onkyo a operačný systém Android TV. Na európsky trh budú uvedené v nadchádzajúcich týždňoch, respektíve mesiacoch.

TCL X10 Mini LED TV: prvý z novej generácie Mini LED TV

Vlajková loď TCL X10 kombinuje Direct Mini LED podsvietenie, technológiu Quantum Dot, rozlíšenie 4K HDR Premium, Dolby Vision i HDR10+. Výsledkom je ostrý kontrastný obraz a ohromujúce farby. Nový televízor využíva taktiež najpokročilejší operačný systém pre inteligentné televízory Android TV so službou Google Assistant. Používateľ tak môže pristupovať ku svojmu digitálnemu obsahu pomocou hlasového ovládania.

Technológia spoločnosti TCL Mini LED prináša kontrastný obraz, plný detailov s prirodzeným podaním farieb a posúva rozlíšenie HDR na novú úroveň. Kvalitný obraz je zabezpečený viac než 15 000 ultratenkými diódami LED v 768 zónach. Modelová rada X10 sa tak môže pýšiť kvalitným podaním bielej farby a sýtymi odtieňmi čiernej. A to všetko bez nežiadúceho halo efektu a s živými detailmi pre najlepší výsledok rozlíšenia HDR. Použitá technológia Quantum Dot prináša neprekonateľné zobrazenie farieb (100 % úroveň štandardu DCI-P3 s hodnotami jasu 1 500 nits). Natívny 100Hz displej poskytuje plynulé zobrazenie scén zachytávajúcich rýchly pohyb.

Modelová rada TCL X10 prináša úžasný audio zážitok vďaka technológii Dolby Atmos a použitému soundbaru Onkyo 2.2. Nekompromisný postoj pri vývoji tejto modelovej rady dokladá taktiež ultratenký bezrámčekový kovový dizajn.

TCL X81: nová definícia vzhľadu televízora

Modelová rada TCL X81 kombinuje ultratenký sklenený dizajn a obrazovú kvalitu 4K HDR Premium s technológiou Quantum Dot, Dolby Vision, HDR10+ a systémom Android TV pre inteligentné televízory s integrovanou službou Google Assistant. Prínosom je aj kvalitný zvuk vďaka technológii Dolby Atmos a zvukovému systému Onkyo 2.1.

Najzaujímavejším aspektom tejto rady je revolučný bezrámčekový dizajn, ktorý využíva sklenenú vrstvu. Vďaka vlastnému riešeniu a technológii TCL je sklo vysoko odolné a nerozbitné. TCL X81 upúta na prvý pohľad, presvedčí svojim výkonom a kvalitou obrazu. Používateľ môže pozorovať len dianie a nie televízor. Táto modelová rada najnovšie definuje nielen ako televízor vyzerá, ale taktiež ako ho používatelia vnímajú.

TCL EC78: výnimočný obraz si zaslúži výnimočný zvuk

Táto modelová rada je navrhnutá pre tých, ktorí nechcú robiť kompromisy medzi kvalitou a elegantným vzhľadom. TCL EC78 kombinuje bezrámčekový, ultratenký kovový dizajn a obrazovú kvalitu 4K HDR Pro s technológiou Wide Color Gamut, Dolby Vison a HDR10+. Tento inteligentný televízor využíva systém Android a integrovanú službu Google Assistant.

Používatelia sa aj v prípade tejto modelovej rady môžu plne ponoriť do ohromujúceho zvuku Dolby Atmos vďaka zvukovému systému Onkyo, ktorý má štyri dopredu vyžarujúce reproduktory. TCL EC78 je dodávaný s centrálnym kovovým stojanom, takže ho je možné postaviť doslova kamkoľvek.

Značky: