TCL predstavil na CESe prototyp extra tenkého Mini LED televízora s hrúbkou len 3,9 mm.

Ako sme informovali, značka TCL je na CES 2022 veľmi aktívna. V jej stánku je prezentovaný prototyp údajne najtenšieho 8K Mini LED televízora, ďalej je tu aj 34-palcový Mini LED monitor WQHD 165 Hz R1500 a okuliare pre rozšírenú realitu TCL LEINIAO AR ako aj nová verzia okuliarov TCL NXTWEAR AIR. TCL rovnako prezentuje najnovšie zobrazovacie technológie, televízory Mini LED a QLED, mobilné zariadenia a celý rad zariadení pre inteligentnú domácnosť.

Mini LED televízor

Pre TCL je technológia Mini LED veľmi dôležitá. Najväčšiu pozornosť láka prototyp 85-palcového televízora Mini LED 8K s hrúbkou 3,9 mm, vysokým kontrastom s viac než 2000 zónami lokálneho stmievania a technológiou super wide color gamut.

TCL prototyp 8K ultratenkého televízoraZdroj: TCL
TCL prototyp 8K ultratenkého televízora

AR okuliare a pre sledovanie obrazu

Ďalej si návštevníci veľtrhu môžu pozrieť okuliare TCL LEINIAO AR ako plne farebný Micro-LED displej pre obe oči, ktorý využíva najnovšiu holografickú optickú technológiu elektromagnetických vĺn. Ide o inteligentné okuliare zaujímavé nízkou hmotnosťou a tým, že v podstate nahradzujú displej smartfónu.

TCL LENIAO
TCL LENIAO AR

Okuliare TCL NXTWEAR AIR sprostredkujú filmový zážitok s ekvivalentom 140-palcovej obrazovky zo vzdialenosti štyroch metrov a to aj na cestách. Umožňuje aj efektívnu kancelársku prácu z domova. S hmotnosťou len 75 gramov a štandardnými šošovkami majú okuliare NXTWEAR AIR navyše aj dva páry meniteľných predných šošoviek.

TCL okuliare NXT WEAR AIRZdroj: TCL
TCL okuliare NXTWEAR AIR si môžete aj vyskúšať

34-palcový Mini LED monitor TCL CSOT WQHD 165 Hz R1500 je určený pre e-šport má 1152 lokálne stmievateľných zón podsvietenia. Obnovovacia frekvencia 165 Hz ponúka hráčom hier rýchlu odozvu systému.

Zdroje: vlastné, CES, TCL

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.