Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TCL Electronics posilňuje svoju pozíciu v produktoch prinášajúcich domáce pohodlie a rozširuje svoj ekosystém produktov spájajúcich umelú inteligenciu a internet vecí (AI x IoT) pre digitálne prepojený a ľahký život.

V priebehu roku 2022 TCL rozšíri svoju ponuku a uvedie na trh novú prémiovú klimatizáciu FreshIN, radu automatických práčok s parným programom a automatickým dávkovaním P2 a taktiež nové modely robotických vysávačov Sweeva a čističiek vzduchu Breeva.

Nová prémiová klimatizácia FreshIN

Potom, čo TCL uviedla v roku 2021 v Európe svoje prvé produkty pre klimatizovanie, demonštruje táto spoločnosť svoje odhodlanie navrhovať a inovovať stále lepšie produkty. V tomto roku uvádza na trh nové prémiové klimatizačné zariadenie pre domácnosť FreshIN. S nespočetným množstvom kľúčových prémiových funkcií doplní tento elegantný produkt (dostupný v modeloch s výkonom 9K a 12K BTU) akýkoľvek priestor a zabráni nepríjemným výkyvom izbovej teploty. Nová klimatizácia má funkciu FreshIN+, ktorá informuje používateľa o prúde nového vzduchu v miestnosti a začne ho ihneď spracovávať.

Funkcia na vyrovnávanie rozdielu v teplote odstráni nepríjemné výkyvy teplôt, kedy je čerstvý vzduch buď chladený, alebo ohrievaný. Výsledná teplota sa bude líšiť od tej nastavenej maximálne o 0,5 °C.

Vďaka ventilátoru s vysokým výkonom dokáže klimatizácia FreshIN spracovať až 60 kubických metrov vzduchu za hodinu, čo pohodlne vystačí pre potreby väčšiny typov vnútorných priestorov. TCL taktiež vytvorila vysoko účinný systém využívajúci filtre QuadriPuri, kedy vzduch prechádza štyrmi vrstvami (základný filter, antibakteriálna vrstva so striebrom, HEPA filter a filter o vysokej hustote). Inovatívny dizajn 360° zabezpečuje široký uhol pôsobenia a dosahu po celom vnútornom priestore.

Nový rad automatických práčok P2 s parným programom

TCL uvádza automatické práčky radu P2, ktoré majú parný program pre elimináciu najbežnejších baktérií a zabezpečia najlepšie výsledky v čistote, hygiene a ochrane bielizne. Inteligentný automatický dávkovač inteligentne spočíta presné množstvo pracieho prostriedku, aviváže a vody potrebnej pre jednotlivé cykly prania, a vyhne sa tak poddávkovaniu alebo predávkovaniu, ale taktiež súčasne zlacňuje prevádzku práčky. Ďalšia použitá technológia Brushless Digital Inverter1 umožňuje motoru práčky rotovať optimálnou rýchlosťou pre daný objem bielizne. Výsledkom sú nižšie vibrácie, čo zaručuje tichší chod práčky, predlžuje životnosť a zvyšuje spoľahlivosť, a práčka tak spotrebúva menej energie než bežné práčky.

Pomocou automatického váženia dokáže nová automatická pračka TCL taktiež detekovať váhu bielizne a automaticky nastaviť spotrebu vody a čas cyklov prania. Navyše pomáha šetriť čas vďaka funkcii Quick Wash. Tento praktický program umožní ukončiť cyklus prania v priebehu 15 minút. Vďaka funkcii Spray Wash sa automaticky aktivuje čistiaci program na konci každého cyklu na vyčistenie tesnení dverí práčky. Presne smerovaný prúd vody očistí tesnenie od zbytku pracieho prášku a peny a zabezpečí čistejší výsledok prania. Čistá pračka pre čistejšiu bielizeň!

Nová séria práčok a sušičiek TCL P2 taktiež ponúka program Air Refresh, ktorý odstráni zápach v priebehu 25 minút bez nutnosti použiť prací prášok. To šetrí nie len náklady na prací prášok a vodu, ale taktiež predlžuje životnosť bielizne.

TCL P2 pre objemy 8 kg, 9 kg a 10 kg

TCL P2 washer&dryer pre objem 8 kg a 5 kg sušenie.

Nové robotické vysávače Sweeva 3000M a 3500M

TCL uvádza nové robotické vysavače2 Sweeva 3000M a 3500M, ktoré nadväzujú na predchádzajúce oceňované (vrátane CES 2022 Innovation Award) robotické vysávače TCL.

Štyri úrovne sacej sily s maximom až 2 700 pa zabezpečia, že tieto nové vysávače vysávajú a mopujú podlahu pre úplne čistý a bezprašný domov. Bočné kefy spoločne s centrálnou rotujúcou kefou rýchlo a účinne odstraňujú špinu, prach, vlasy a chlpy z rôznych povrchov, ako sú koberce a podlahy. Funkcia Auto Carpet Boost sa automaticky aktivuje, keď sa vysávač dostane z pevnej podlahy na koberec, a optimalizuje čistiaci výkon. S novým navrhnutým systémom mopovania podláh integrovaný mop rovnomerne absorbuje vodu z 300ml nádržky a uvoľňuje ju v priebehu mopovania. Úroveň vody môže byť ovládaná pomocou mobilnej aplikácie TCL Home.

Vylepšený gyroskopický navigačný systém zabezpečí kompletné pokrytie celej plochy v priebehu vysávania a čistenia bez nutnosti diaľkového ovládania, naviac vysávač automaticky detekuje prekážky a predmety. Nová Sweeva sa nezastaví pred lemom koberca alebo malým výstupkom, pretože dokáže prekonať výšku 20 mm. Navyše nespadne napríklad zo schodov, ani nebude narážať do steny, pretože pre svoj pohyb využíva príslušné senzory.

Sweeva nie len čistí, ale taktiež pomocou UV-C svetla sterilizuje podlahu a chráni domácnosť pred škodlivými baktériami. Vysávač je vybavený výkonným a umývateľným HEPA filtrom, ktorý dokáže odfiltrovať aj alergénne zbytky kože a srsti domácich maznáčikov, prachové častice do veľkosti PM 2.5 aj škodlivé baktérie až do veľkosti 0,3 mikrónu, a udržuje tak čistotu domácnosti aj čerstvý vzduch.

Sweeva automaticky detekuje, keď je nádobka na nečistoty plná, zaparkuje sa do vlastného smetného koša3 s obsahom 4 l a vyprázdni vysatý obsah. Vlastný smetný kôš pojme prach až zo štyroch kompletných vysávacích cyklov v rozmedzí niekoľkých týždňov.

Vďaka aplikácii TCL Home môžu používatelia plne vzdialene ovládať svoj vysávač a napríklad plánovať upratovanie, zapínať UV-C žiarenie alebo nastavovať množstvo vody pri mopování. Vysávače podporujú taktiež hlasové ovládanie Amazon Alexa a Google Assistant. Sweeva 3000M a 3500M vydržia na jedno nabitie pracovať až 180 minút a zvládnu plochu4 až 200 m2.

Nové čističky vzduchu Breeva Pro Series 700 a 400 s vysoko účinným filtračným systémom

TCL nadväzuje na úspech svojich inteligentných domácich spotrebičov, ktoré využívajú internet vecí a umelú inteligenciu, a prináša nové modely čističiek vzduchu Breeva5: Breeva Pro 700 a 400. Tieto čističky sú navrhnuté pre priestory s podlahovou plochou až 84 metrov štvorcových6, respektíve 42 metrov7, a využívajú úplne novú, vysoko výkonnú technológiu Clear Air Delivery Rate (CADR).

Nové čističky vzduchu používajú päťstupňový filtračný systém breevaShieldTM, vrátane filtrov TRUE HEPA H13. Filtračná účinnosť tohoto vysoko výkonného filtra je vyššia než 99,97 % pri časticiach 0,3 μm, ako sú prach, peľ, roztoče, baktérie, či prachové častice PM2.5. Navyše je generované nespočetné množstvo záporných anióntov prostredníctvom ionizácie pre akumulovanie a nasatie malých častíc zo vzduchu. Čistička tak chráni pred toxínmi a prachom. UV lúče zničia DNA a RNA baktérie a mikroorganizmy pre úplný efekt sterilizácie.

Vďaka vysoko presnému duálnemu senzoru (s laserovým prachovým senzorom pre detekciu koncentrácie častíc v okolitom vzduchu v reálnom čase a senzorom VOC na detekovanie koncentrácie volatilných organických čiastočiek v vzduchu, ako je formaldehyd, zvierací zápach alebo zápach dymu) rad Breeva Pro nepretržite monitoruje kvalitu vzduchu a automaticky nastavuje úroveň filtrácie. Rýchle a ľahké ovládanie podporuje trojfarebný indikátor zobrazujúci aktuálny stav kvality vzduchu.

Aplikácia TCL Home umožňuje používateľovi vzdialene plne ovládať čističky vzduchu Breeva Pro, programovať dobu čistenia, kontrolovať záznamy o kvalite ovzdušia a stav a využitie filtru. Všetko prostredníctvom smartfónu. Možné je taktiež ovládanie pomocou Amazon Alexa a Google Assistant.

Ultratichý chod pri rade Breeva Pro v režime Sleep dosahuje len 26 dB, čo je nižšia hladina hluku než šepot. V tomto režime sa navyše vypne podsvietenie. Zároveň majú tieto čističky veľmi nízku spotrebu energie.

1 TCL ponúka 10ročnú záruku na motor

2 Od mája 2022

3 Len pri modeloch Sweeva 3500M

4 Testované v štandardnom režime na tvrdej podlahe laboratórií TCL IOT Lab

5 Breeva Pro Series 700 a 400 od júna 2022

6 Breeva Pro 700

7 Breeva Pro 400

Značky: