Spoločnosť TCL Electronics predstavila nové modely televízorov radu C a aj originálny soundbar TS8132. Do radu televízorov C patria nové modely C72, C72+ a C82. Budú dodávané v celom rade veľkostí od 43 až do 75 palcov.

Záujem doma sledovať športové prenosy a zábavné programy alebo hrať hry rastie a v raste bude pokračovať. Ľudia chcú lepšie produkty s tým, ako trávia viac času doma, a chcú získať maximum zo stále dokonalejšieho digitálneho obsahu. Nové technológie, rozlíšenie 4K, inteligentné funkcie, umelá inteligencia  a výborný zvuk patria medzi hlavné požiadavky, podľa ktorých sa dnes vyberajú televízory.

Konkrétna ponuka televízorov TCL radu C

Nové televízory TCL radu C zahŕňajú tri nové modelové rady: 

  • TCL C82: 4K Mini-LED TV a QLED, Android TV a zvukový systém Onkyo
  • TCL C72+: 4K QLED TV a 100 Hz i Android TV
  • TCL C72: 4K QLED TV a Android TV

Bezkonkurenčné podanie farieb a kvalita realistického zobrazenia

Rad televízorov C používa technológiu Quantum Dot a procesor AiPQ s technológiami hĺbkového učenia. Výsledkom je 100% objem farieb vo filmovej kvalite. Miliarda farieb a odtieňov so schopnosťou rozpoznávať charakter deja, ktorý sa na obrazovke odohráva, a prispôsobiť farebné podanie, zabezpečí realistický obraz. Najvyšší rad C82 využíva vlastnú technológiu TCL Mini-LED, ktorá zabezpečuje výkonný systém s obrazovkou rozdelenou do dvadsiatich registrov dynamického rozsahu s tisíckami diód. To všetko prináša vysoký jas i kontrast a dramatickosť obrazu. Rad TCL C82 tiež prináša technológiu 4K HDR Premium.

Televízor TCL C825

Televízor TCL C825

Rad C72 a C72+ potom využíva 4K HDR PRO v kombinácii s technológiou Quantum Dot. HDR PRO poskytuje zážitok plný presných farieb a jemných detailov. Obraz je plný detailov rovnako ako prirodzené podanie scény.

Tenký dizajn televízora TCL C825

Tenký dizajn televízora TCL C825

Vďaka natívnej 100Hz obrazovke pri televízoroch radu C82 a C72+ si môžete vychutnať zobrazenie scén s rýchlym pohybom, ako je šport alebo akčné scény s ostrými detailami a v realistickom plynulom zobrazení. Navyše C82 prináša vertikálne skenovanie na zvýšenie ostrosti zobrazenia rýchlo sa pohybujúcich objektov. Rad C72 je vybavený technológiou Motion Clarity na jemné zobrazenie a vylepšenie zobrazenia pohybu.

Televízor TCL 725

Televízor TCL 725

Všetky nové modely radu C sú v rozlíšení 4K a majú multiformátový HDR, prichádzajú s podporu moderných formátov, či už Dolby Vision na Netflixe, Disney+ alebo obsahu HDR 10+ na službe Amazon Prime Video. Rad C72+ a C82 má navyše technológiu 4K HDR Dolby Vision IQ, ktorá optimalizuje obrazovú kvalitu tým, že prispôsobuje obraz okolitým svetelným podmienkam.

Televízor ako herný nástroj

Pre hráča video a počítačových hier je odozva systému televízora rovnako tak dôležitá ako obrazové podanie. Rad C72 prináša automatický režim Game master s HDMI 2.1 a ALLM, čo je základ nízkej latencie a možnosti nastavenia obrazu pri hraní hier. Navyše C82 i C72+ majú automatický režim Game master Pro s novým rozhraním HDMI 2.1 48 Gbps na vyššiu obnovovaciu frekvenciu vrátane 4K pri 120 fps. Použitá technológia VRR eliminuje trhanie obrazu a zamŕzanie pre plynulú hru s viacerými detailmi.

Nové televízory TCL radu C používajú operačný systém Android 11

Kvalita zvuku

C72 aj C72+ sú vybavený zvukovým systémom Onkyo s Dolby Atmos. Reproduktory Onkyo sú špeciálne navrhnuté pre čistý zvuk, ktorý zabezpečí realistický zážitok zvuku Dolby Atmos aj doma. Rad C82 má zvukový systém Onkyo 2.1 s reproduktormi s predným vyžarovaním na jedinečný zvukový zážitok pri sledovaní filmov, počúvaní hudby alebo hraní hier. Navyše má rad C82 vyhradený basový reproduktor umiestnený na zadnej strane televízora. Vysokokvalitný zvukový systém Onkyo a Dolby Atmos prináša zvuk novej dimenzie.

Pokročilé a inteligentné funkcie Smart TV

Televízory radu C využívajú najnovší systém Android TV verzie 11 a integrovanú službu Google Assistant. Vyhľadanie filmu, zobrazenie počasia alebo zhasnutie svetiel, to všetko je možné bez prerušenia sledovania televízora. Pokročilé ovládanie hlasom v kombinácii so službou Google Assistant a televízorom TCL Android TV uľahčuje život. A funguje to aj na slovenčinu.

Rýchle scény nie sú problémom pre TCL C72+

Rýchle scény nie sú problémom pre TCL C72+

S využitím služby Alexa môžete zadávať príkazy na prehrávanie hudby, správ, predpoveď počasia, na nastavenie hlasitosti alebo zmenu programu a ovládať ďalšie inteligentné a prepojené domáce spotrebiče. Služba Google Duo dobre spolupracuje s televízormi TCL Android TV a umožňuje jednoducho zorganizovať videokonferenciu a stretnutia. Rad C82 je vybavený video kamerou 1080P so širokým zorným poľom, ktoré rozširuje ďalšie možnosti televízora. Táto kamera v spojení s ďalšími aplikáciami umožňuje zdieľať zážitky a byť so svojimi blízkymi prostredníctvom veľkej obrazovky.

TikTok dostupný na televízoroch TCL

Od konca marca 2021 je aplikácia TikTok TV app dostupná aj pre televízory TCL a umožňuje teraz prinášať obsah do domácností vo Veľkej Británii, Francúzsku a Nemecku. TikTok sa bude ďalej presadzovať a uvádzať aj pre existujúce vybrané modely a pri všetkých nových modeloch TCL roku 2021, a prinesie tak zábavný obsah z platformy TikTok priamo do televízora.

Aplikácia TikTok TV bola špeciálne vytvorená na sledovanie na veľkých televízoroch a umožňuje ľuďom sledovať obsah TikTok For You a TikTok Following. Tento obsah je triedený do kategórií, ktoré zahŕňajú všetko od hrania hier, komédií až po témy, ako je kozmetika alebo móda.

Harmonický dizajn

Všetky nové modely radu C majú bezrámčekový kovový dizajn. Koncept využívajúci kovové prvky a štíhly profil robí z týchto televízorov nielen elegantný artefakt ale taktiež odolný výrobok. C82 a tiež C72+ majú centrálne umiestnený stojan a môžete ich postaviť kdekoľvek na rovný povrch. C72 umožňuje duálne nastaviteľné umiestnenie podstavca na inštaláciu TCL soundbaru, alebo pre umiestnenie televízora na rovné miesto v domácnosti.

TCL C72+ pri umiestnení na stenu

TCL C72+ pri umiestnení na stenu

Soundbar TCL TS8132

TCL nadväzuje na úspešnú ponuku soundbarov s pohlcujúcim zvukom Dolby Atmos prispôsobenú vašim nárokom a uvádza tento rok na trh soundbar TS8132. Soundbar podporuje Dolby Atmos 3.1.2 a má bezdrôtový subwoofer.

SoundBar TS8132

SoundBar TS8132

Nový rozmer zvuku Dolby Atmos je zabezpečený ôsmimi reproduktormi, ktoré ponúkajú výkonný zvuk s prekvapujúcou kvalitou. Tento soundbar sa stane taktiež centrom zvuku s vstavanou technológiou Chromecast, ktorý spolupracuje s Apple AirPlay, Hey Google a službou Alexa a spája tak obľúbené platformy a zvukové ekosystémy. Na prepojenie s televízorom podporuje HDMI eARC a je taktiež kompatibilný s Dolby Vision 4K.

Nové televízory od TCL budeme testovať v našej redakcii.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.