TCL na CESe oznámila novinky z oblasti televízorov, zobrazovacích technológií, domácich spotrebičov a mobilných produktov.

Technológie zamerané na budúcnosť

Aj na tlačovke TCL zazneli slová o trvalej udržateľnosti a zodpovednosti voči životnému prostrediu. Kampaň #TCL Green chce inšpirovať ľudí, aby sa pripojili k ochrane životného prostredia a pri vytvorení udržateľného domova.

Inteligentnejší ekosystém

TCL na CESe ukázala najnovšiu generáciu televízorov Mini LED a QLED, ktoré sú zamerané na vytvorenie zážitku z domáceho kina. Nové a inovované televízory QLED budú dostupné vo veľkostiach až 98 palcov. TCL k nim predstavila aj nové soundbary.

Televízor TCL QM8
Televízor TCL QM8

V rámci svojho ekosystému posilňuje komunikáciu cez 5G. a posilňuje rozšírenú realitu.

Nové mobilné telefóny

Nový produktový rad zahŕňa smartfóny TCL radu 40, ďalej dve nové zariadenia s technológiou NXTPAPER, kompaktný tablet a inteligentné produkty vrátane novej generácie inteligentných nositeľných okuliarov TCL RayNeo X2.

TCL 40 Series a MOVEAUDIO Air

Séria TCL 40 pozostáva z produktov TCL 40 R 5G, TCL 40 SE a TCL 408. Všetky zariadenia majú zobrazovaciu technológiu NXTVISION, batériu s dlhou výdržou a 50 MPx fotoaparát s podporou umelej inteligencie. Telefón vydrží na celý deň prevádzky. ako tvrdí spoločnosť TCL, demokratizuje technológie tým, že ponúka prémiové funkcie za dostupné ceny.

TCL 40 R 5G ponúka pripojenie 5G a telefón je vybavený 7 nm výkonným procesorom 5G.. TCL 40 R 5G dokazuje záväzok spoločnosti TCL poskytovať 5G pre každého.

Nové smartfóny TCL
Nové smartfóny TCL

TCL 40 SE je vybavený dvoma stereofónnymi reproduktormi, a 6,75-palcovou obrazovkou. Okrem toho ponúka plynulý vizuálny zážitok vďaka obrazovke s obnovovacou frekvenciou 90 Hz.

So smartfónom TCL 408 môžete robiť detailné fotografie, fotoaparát kombinuje 50 Mpx hlavný fotoaparát a pokročilý makroobjektív. Aj TCL 408 je tiež vybavený dvoma stereo reproduktormi.

TCL ukázalo tiež slúchadlá TCL MOVEAUDIO Air s celodennou výdržou až 9 hodín prehrávania hudby. Ľahká konštrukcia vytvára vyvážený zvuk.

Inovácia displeja NXTPAPER v nových kategóriách

Veľmi pekné obrazovky nie sú určené len pre smartfóny. TCL tak prináša technológiu displeja NXTPAPER aj do tabletu TCL NXTPAPER 12 Pro a notebooku TCL BOOK X12 Go.

Obe zariadenia sú vybavené 12,2-palcovým 2K displejom NXTPAPER a displejom, ktorého obraz sa dodá na papier. Ten filtruje až o 61 % viac škodlivého modrého svetla ako bežné displeje. Okrem ochrany očí tento displej zaisťuje aj pôvodné, živé farby. Zatiaľ čo väčšina tabletov, ktoré ponúkajú ochranu očí, znižuje jas obrazovky, displeje NXTPAPER poskytujú veľmi dobrý zážitok z obrazovky. Obraz zostáva ostrý a jasný a zároveň chráni oči používateľa.

Tablet TCL NXTPAPER 12 Pro zvyšuje produktivitu vďaka pomeru strán 3:2 a spojením s perom TCL E-Pen (je súčasťou balenia). Notebook TCL BOOK X12 Go ponúka predinštalovaný Windows 11 Home, výkonný osemjadrový procesor a 14-hodinovú výdrž batérie.

Kompaktný tablet – prenosný a efektívny nástroj na multitasking

TCL TAB 8 LE je ultrakompaktný tablet, ktorý používateľa udrží v kontakte doma aj na cestách. Vďaka prenosnému a perovo ľahkému dizajnu sa tento malý zázrak ľahko zmestí do veľkého vrecka alebo malej kabelky.

TCL TAB 8 LE je vybavený 8-palcovým HD displejom, štvorjadrovým procesorom, pripojením LTE a 4080 mAh batériou s celodennou výdržou. Jeho 5 Mpx predná a zadná kamera sa dajú použiť na natáčanie videí alebo na videohovory. Vo výbave sú stereo reproduktory, vnútorná pamäť má 32 GB a dá sa rozšíriť kartou microSD až do veľkosti 512 GB.

Inteligentné nositeľné okuliare

Toto je pre TCL mimoriadne dôležitý segment. Novinkou sú okuliare pre virtuálnu realitu TCL RayNeo X2. Obsahujú binokulárny displej Micro-LED s optickým vlnovodom. Ponúkajú rôzne funkcie, ako je inteligentná navigácia, automatický preklad medzi rôznymi jazykmi, fotografovanie, filmovanie a prehrávanie hudby. Vďaka výrazným vylepšeniam displeja, ako je vysoký kontrastný pomer až 100 000 : 1 a jas obrazu až 1 000 nitov, sú okuliare vhodné na použitie v interiéri aj exteriéri.

Okuliare TCL RayNeo X2 poháňa platforma Qualcomm Snapdragon XR2 a sú vybavené aj funkciou simultánnej geolokalizácie a mapovania (SLAM) a interakciou s rozpoznávaním gest. TCL RayNeo X2 dokáže v reálnom čase prekladať reč a zobrazovať titulky v niekoľkých rôznych jazykoch. TCL RayNeo X2 vám poslúži ako inteligentný asistent pri práci a v každodennom živote.

Zdroje: TCL, CES, vlastné

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.