TCL je druhým najväčším výrobcom televízorov na svete.

Spoločnosť TCL predala v prvom polroku 2019 viac ako 15,5 milióna kusov televízorov. Predstavuje to 17,9% nárast v porovnaní s predchádzajúcim rokom a zároveň druhé miesto na trhu televízorov s podielom 14,3%.

TCL nedávno expandovalo aj na slovenský trh a na náš trh teraz oficiálne uvádza nové modely EP66, EC78, X10 MiniLED a X81.

Televízory TCL

Televízory TCL na tlačovej konferencii v Prahe

Cenovo atraktívne modely

Televízory TCL EP66 predstavujú vstupnú bránu do sveta 4K televízorov. Ponúkajú moderný dizajn, tenkú kovovú konštrukciu a 4K HDR panel. Vo výbave je operačný systém Android TV 9.0, funkcia SMRT HDR, ktorá vylepšuje SDR obraz na HDR kvalitu a optimalizácia obrazu pomocou umelej inteligencie.

Televízory TCL EP66 sú u nás dostupné v uhlopriečkach od 43 palcov do 75 palcov s cenou od 319 eur, pričom 55-palcový model sa predáva za atraktívnych 390 eur.

Model EC78 predstavuje strednú triedu. Okrem vyššej kvality obrazu ponúka širší farebný gamut a zabudovaný soundbar so štyrmi reproduktormi a technológiou Dolby Atmos. Televízor ponúka 4K HDR Pro panel s podporou HDR10+ aj Dolby Vision. 65-palcový model je v ponuke obchodu Alza.sk za 999 eur, v predaji bude aj 55-palcová verzia.

TCL EC78

TCL EC78. Zdroj: TCL

Televízor s Mini LED technológiou

TCL X10 MiniLED má potenciál stať sa vlajkovou loďou medzi televízormi od TCL. Využíva Direct Mini LED podsvietenie, technológiu Quantum Dot a 4K HDR Premium panel. Aj v tomto prípade je k dispozícii podpora HDR10+ a Dolby Vision.

Televízor X10 MiniLED je atraktívny najmä technológiou Mini LED. Zobrazenie farieb a vysoký maximálny jas zabezpečuje 15 360 LED diód, ktoré sú rozdelené do 768 samostatných zón. V kombinácii s Quantum Dot tak zobrazovací panel ponúka jas 1500 nitov a 100% pokrytie farebného priestoru DCI-P3. Do pozornosti dávame aj jeho 100 Hz obnovovaciu frekvenciu.

Aj v prípade tohto televízora je k dispozícii zabudovaný soundbar. Cena 65-palcovej verzie je 2 599 eur.

TCL X10 MiniLED

Sklenený dizajn

TCL X81 je televízor so skleneným dizajnom a 4K HDR Premium panelom s technológiou Quantum Dot. Tento televízor zaujme najmä bezrámikovým dizajnom.

TCL X81

TCL X81. Zdroj: TCL

Prečítajte si aj:

TCL začína na Slovensku predávať smartfón TCL Plex: Poznáme detaily

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit