Spoločnosť TCL priamo vo Varšave neďaleko výrobnej továrne tejto značky prezentovala technológie, ktoré stoja za kvalitným obrazom.

Hlavným produktom je model TCL 115X955 Max, ktorý TCL prezentovalo vo veľkosti neuveriteľných 115 palcov. Konštatujeme, že obraz na tomto televízore vyzerá doslova úžasne. Prezentovaný bol vysoký kontrast, hlboká čierna farba a tiež pomerne nízka odrazivosť displeja.

Aj takéto uhlopriečky ponúka TCL pri najnovších typoch televízorovZdroj: Touchit.sk
Aj takéto uhlopriečky ponúka TCL pri najnovších typoch televízorov

Mali sme vedľa seba modely 75, 85, 98 a 115 palcov, ide o QD Mini LED technológiu. Rozmer 115 palcov znamená uhlopriečku 291 cm a celková plocha displeja je 3,62 metra štvorcového. Samozrejme, na niečo také treba aj vhodnú veľkosť. Pri tomto televízore je podsvietenie realizované miniatúrnymi LED diódami, pri modely X955 s uhlopriečkou 115 palcov je to viac ako 20 000 podsvietených zón. Na obrázku vidieť tiež podsvietenie na televízore 75C855 s počtom podsvietených zón 2160 a model 85X955 s počtom podsvietených zón 5184. Tieto televízory používajú technológiu miniLED.

TCL QD MiniLED X955Zdroj: Touchit.sk
TCL QD MiniLED X955

X955 Premium QD-MiniLED 4K používa Full Array Local Diming (FALD), 4K rozlíšenie, HDR Premium 5000 a frekvencia je 144 Hz s Motion Clarity Pro. O zvuk sa stará systém ONKYO a je vo formáte 6.2.2 s podporou Dolby Atmos. Z hľadiska HDR podporuje tento televízor HDR 10, HDR 10+ a tiež Dolby Vision.

Podsvietenie jednotlivých modelov televízorovZdroj: Touchit.sk
Podsvietenie jednotlivých modelov televízorov

Počet zón je možné vidieť na našom obrázku, kde je vidieť rozdiely medzi jednotlivými radami televízormi a základ v rozdiele kvality je práve v počte podsvietených zón, pričom televízory mali pri prezentácii odstránené predné časti displeja.

Televízor X955 Max sme videli aj po odstránení zadnej časti, ako je vidieť na obrázku, je tu základná doska, chladiace plochy, napájací zdroj a ďalšie moduly. Elektronická výbava je ale už výrazne miniaturizovaná.

Zadná časť televízora TCL 115X955 MaxZdroj: Touchit.sk
Zadná časť televízora TCL 115X955 Max

TCL tiež prezentovalo prispôsobenie televízorov pre herné nasadenie, prispôsobenie operačného systému Google TV.

Z celej prezentácie sme pripravili aj video predstavenie, ktoré pre vás pripravujeme.

Zdroj: TCL, vlastné

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.