TCL opäť potvrdzuje svoje výborné postavenie v segmente Mini LED televízorov

Spoločnosť oznámila uvedenie najnovších televízorov Mini LED radu X, konkrétne X92 Pro OD Zero Mini LED 8K a X92 Mini LED 8K. Nové televízory boli predstavené v rámci online konferencie “Transcend Vision”.

TCL X925Zdroj: TCL
TCL X925

Rad X92 Pro bude dostupný vo veľkosti uhlopriečky 85 palcov, rad X92 potom v 65 a 75 palcoch. Na trh budú uvedené aj v Európe.

Vysoká kvalita obrazu aj zvuku

Technológia Mini LED použitá pri rade X poskytuje výborný obraz pri sledovaní televízora, kedy je viac kontrastných ovládacích zón vytvorených diódami LED. Tie sú oveľa menšie a v oveľa väčšom počte. V konečnom dôsledku má potom obraz viac detailov, žiarivú svietivosť a širší rozsah HDR.

TCL X92Zdroj: TCL
TCL X92

Rad X92 Pro OD Zero Mini LED má diódy LED 700-krát menšie (v porovnaní s TCL X915 8K QLED) než konvenčný LED. To umožňuje vyrobiť mimoriadne tenký panel s ultratenkým profilom.

Nové televízory získali certifikácie asociácie 8K. Rad X ponúka nielen rozlíšenie 8K ale taktiež 8K upscaling pre viac digitálneho obsahu s vysokou čistotou obrazu, a to vďaka displeju 8K s frekvenciou 120 Hz.

Rad X s technológiou TCL QLED vylepšuje farebný objem o 100 % za použitia viac ako jednej miliardy farieb. Obraz by vás mal pohltiť a vtiahnuť do scény.

Pre zvukový zážitok je rad X92 Pro vybavený audio systémom 5.1.2 s 25 reproduktormi a hudobným výkonom 160 wattov. Zvuk potom dosahuje kvalít pódiového zvuku. Rad X92 má audio systém 2.1 s výkonom 60 wattov.

Oba rady, X92 a X92 Pro, sú vybavené špičkovým audio systémom, ktorý využíva hardvér Onkyo a ďalšie technológie vrátane Dolby Atmos. Divák je tak vsadený priamo do deja vďaka silnejšiemu a obklopujúcemu zvuku.

Prémiový technický dizajn

Štíhly profil pri X92 Pro sa dosiahol technológiou TCL OD Zero Mini LED. Anodizované hliníkové kartáčované telo televízora potom vhodne doplní interiér.

High-endový vzhľad napĺňa predstavy TCL o futuristickom a pohlcujúcom dizajne, ako sú napríklad detailné mechanické časti alebo reproduktory v koži a extrémne tenké, ľahké a odolné použité materiály, ktoré vylepšujú vzhľad produktu.

Rad X92 Pro využíva taktiež akustické riešenie s odrazovými plochami, čo zabezpečuje, že zvuk z bočných reproduktorov je odrážaný priamo k divákovi a prináša jedinečný audio zážitok.

Výborný herný zážitok

Rad X má integrovaný režim Game Master Pro pre novú generáciu hráčov. Prvky Game Master Pro zahŕňajú ďalej rozhranie HDMI 2.1 a pripojenie Wifi 6 na bezproblémové zobrazovanie aj v priebehu rýchlych herných scén s nízkym oneskorení odozvy.

Game Master PROZdroj: TCL
Game Master PRO

Medzi použité technológie a vylepšenia patrí ďalej 120Hz zobrazovacia frekvencia s dynamickou kompenzáciou, menšia farebná chybovosť, zníženie neostrosti a vibrácií obrazu. Ďalej nové televízory využívajú technológiu na obnovovaciu frekvenciu VRR (Variable Refresh Rate), pracujú v režime ALLM (Auto Low Latency Mode) a eARC. To v dôsledku znamená výborný audiovizuálny zážitok pri hraní hier, ale taktiež pri televíznej a filmovej zábave.

Google TV

Oba rady, X92 Pro a X92, prichádzajú so službou Google TV, ktorá spája filmy, televízne relácie a ďalšiu zábavu naprieč aplikáciami a predplatnými pre ľahké prechádzanie z jedného miesta. Používatelia môžu objavovať nový digitálny obsah podľa doporučení zo svojich aplikácií.

TCL X92Zdroj: TCL
TCL X92

Kombináciou špičkovej technológie TCL Mini LED, rozlíšením 8K a technológiou QLED s novým zážitkom zo zábavy vďaka Google TV budú televízory radu X pomáhať používateľom a divákom objavovať a pristupovať k digitálnemu obsahu.

Inteligentné funkcie

Rad X pomocou kamery Magic spája televízny zážitok so spoločenským zážitkom a umožňuje prepojenie bez hraníc. Oba rady X92 Pro a X92 majú predinštalovanú aplikáciu Google-Duo, ktorá umožňuje okamžité video hovory s rodinou či priateľmi. Televízory sú predprogramované s radom povelov pomocou gest, čo umožní spolupracovať s televízorom pomocou pohybu paží skôr než pomocou hlasového ovládania alebo diaľkovým ovládačom.

Vedúce postavenie medzi televízormi Mini LED

TCL presadzuje Mini LED technológiu pri svojom rade X už od roku 2018, kedy táto technológia bola predstavená prvýkrát pri televíznych displejoch. Model X10 bol prvým úspešným masovo vyrábaným televízorom na svete s technológiou Mini LED, nasledovali modely radu 8 pre trhy Severnej Ameriky. T

Inteligentné domáce spotrebiče spájajúce internet vecí a umelú inteligenciu (AI x IoT)

TCL vidí televízory ako srdce inteligentného životného štýlu. V priebehu konferencie Transcend Vision ukázala, ako rozširuje svoj ekosystém produktov prepájajúcich umelú inteligenciu a internet vecí a predstavila nielen televízory Mini LED a QLED ale aj produkty pre internet vecí, ktoré môžu byť ovládané a riadené pomocou televízorov TCL alebo aplikácie TCL Home App.

V rámci konferencie TCL Transcend Vison boli taktiež predstavené aktuálne produkty, ktoré získali ocenenie EISA: televízory TCL Mini LED 4K TV 65C825 „2021-2022 EISA Premium LCD TV“ a TCL 55C728 TV „EISA Best Buy LCD TV“ a soundbar TCL 8132 „EISA Best Buy Soundbar“.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.