Na pozvanie spoločnosti TCL sme sa zúčastnili prezentácie najnovších televízorov.

TCL je aktuálne svetová dvojka na trhu televízorov a zároveň je jednotkou na trhu obrovských 98-palcových televízorov. Práve o tento segment je obrovský záujem ú ľudí, ktorí si potrpia na kvalitu a prezentáciu vo veľkom. Počas Design Week TCL predstavilo najnovšie produkty rôznych kategórií, vrátane radu C pre rok 2023 s televízormi Mini LED a QLED. Videli sme aj aj nové soundbary a domáce spotrebiče. Tým, že sa TCL zúčastnilo známeho milánskeho týždňa dizajnu posilňuje svoje pôsobenie v Európe.

Frédéric Langin pri uvedení nových produktov v MiláneZdroj: TOUCHIT.sk
Frédéric Langin pri uvedení nových produktov v Miláne

TCL zrýchľuje svoje prenikanie na trh v Európe

Spoločnosť TCL oznámila svoje najnovšie umiestnenie v rebríčku Global Top 2 TV Brand (a Global Top 1 Android TV Brand) a to podľa zistenia OMDIA Global TV Sets Report 2022. Veľkoformátové televízory TCL navyše v uplynulom roku zaznamenali výrazný rast a udržali si prvé miesto na celosvetovom trhu s 98-palcovými televízormi.

V súlade so sloganom „Inspire Greatness“ chce TCL pomáhať ľuďom užívať si priamo doma nový životný štýl: v roku 2022 značka dosiahla 76 % nárast vo veľkoplošných televízoroch Mini LED a QLED (v kategórii 65 palcov a viac).

Slovensko bolo prezentované ako krajina s jedným z najlepších výsledkovZdroj: TOUCHIT.sk
Slovensko bolo prezentované ako krajina s jedným z najlepších výsledkov

Na európskom trhu bola stratégia spoločnosti TCL založená na prémiovej a pritom cenovo dostupnej technológii. To prirodzene na Slovensku funguje, a preto je aj táto značka veľmi dobre predajná na našom trhu. Tento fakt bol spomenutý aj priamo v Miláne. TCL v roku 2022 prvýkrát skončila na treťom mieste a objem jej predaja v Európe zaznamenal navzdory náročnému prostrediu medziročný nárast o 5,3 %.

TCL zdôrazňuje záväzok k udržateľným technológiám

TCL sa zaviazala hľadať zodpovednejšie riešenia a ešte spoľahlivejšie a udržateľnejšie výrobky alebo výrobu. Stane sa tak vyčlenením vyhradených zdrojov a tým, že do centra svojej stratégie stavia spotrebiteľa.

S ochranou životného prostredia to myslí TCL vážneZdroj: TOUCHIT.sk
S ochranou životného prostredia to myslí TCL vážne

Podľa ESG Report 2022 TCL Technology investovala do ochrany životného prostredia celkom 1,04 miliardy USD. Ušetrila stovky miliónov ton vody a množstvo recyklovaných vodných zdrojov.

Až do 23. apríla predstaví v Miláne TCL exkluzívnu výstavu „ELEMENTS – TCL Green Horizon“ zameranú na nové technológie. My sme sa tiež zoznámili s produktovým radom TCL Europe pre rok 2023, ale taktiež s koncepčnými zariadeniami vyvinutými v TCL Design Innovation Center.

Najnovšia generácia technológie TCL Mini LED s významnými vylepšeniami

Najnovší rad TCL C84

Od roku 2018 ponúka TCL televízory s technológiou Mini LED. V roku 2023 predstaví TCL svoju najnovšiu generáciu s ešte lepším vizuálnym zážitkom, s vysokým a presným kontrastom, menším bloomingom (rozostrením), vysokým jasom a lepšou rovnomernosťou obrazu. Vďaka viacerým zónam lokálneho stmievania, ktoré zabezpečujú vysokú škálu kontrastu, ale taktiež vďaka vysokej účinnosti a širokému uhlu svietenia diód Mini LED dosahujú televízory TCL Mini LED zatiaľ najvyššiu úroveň jasu. Špičkový jas HDR 2 000 nitov zabezpečuje skutočne čisté zobrazenie aj za denného svetla.  

Hlavný bol večera televízor TCL C845 v 98 palcovom vyhotoveníZdroj: TOUCHIT.sk
Hlavný bol večera televízor TCL C845 v 98 palcovom vyhotovení

Nový rad C84 je najnovší prémiový mini LED televízor TCL, ktorý je k dispozícii vo veľkostiach 55“, 65“, 75“ a 85“. Rad TCL C84 je založený na najnovšej generácii technológie TCL Mini LED a farebnej technológii QLED a je podporovaný algoritmami kvality obrazu AiPQ 3.0. Špičková kvalita obrazu je navyše kombinovaná s kvalitným zvukom vďaka Dolby Vision IQ a Dolby Atmos.

Vlastnosti nového televízory TCL C845Zdroj: TOUCHIT.sk
Vlastnosti nového televízory TCL C845

Nové televízory QLED radu C64 a C74

Pre hráčov predstavuje TCL nový rad C74, ktorý kombinuje QLED s technológiou Full Array Local Dimming, 4K HDR Pro a 144Hz Motion Clarity Pro. Tým sa zaručí plynulý, ostrý a farbistý obraz HDR. Tento nový model je dostupný v uhlopriečkach 55″, 65″ a 75″ a má špičkovú obnovovaciu frekvenciu 144 Hz, funkciu 240Hz Game Accelerator a Full Array Local Dimming HDR 1 000 nitov. To hráčom poskytuje mimoriadnu kvalitu obrazu pri príslušných hardvérových a softvérových konfiguráciách.

Televízory TCL C745 a C645Zdroj: TOUCHIT.sk
Televízory TCL C745 a C645

TCL rovnako uvádza na trh nový rad C64, ktorý je k dispozícii vo veľkostiach 43″, 50″, 55″, 65″, 75″ a 85″. Tento nový televízor je vybavený technológiou TCL QLED pre špičkové farebné podanie a predstavuje vynikajúcu hodnotu pre tých, ktorí chcú kvalitnú interaktívnu domácu zábavu. Tento cenovo výhodný televízor, ktorý je certifikovaný podľa štandardov Dolby Vision a Dolby Atmos, je vybavený funkciou 120Hz Game Accelerator a s displejom HDR 10+ je silným súperom na trhu televízorov strednej a vyššej triedy. 

Všetky novo predstavené TCL televízory pekne pokopeZdroj: TOUCHIT.sk
Všetky novo predstavené TCL televízory pekne pokope

TCL ponúka taktiež soundbary, ktoré odpovedajú skvelému obrazovému výkonu, napríklad nové soundbary s Dolby Audio pre rok 2023 radu S64. Sú vhpodným doplnkom televízorov TCL.

Široká ponuka výkonných domácich spotrebičov TCL

Dva roky po uvedení prvých domácich spotrebičov TCL v Európe je tu nová súprava produktov. Značka predstavuje 3. generáciu klimatizácií TCL s novým inovatívnym radom Gentle Cool a FreshIN, ktoré poskytujú príjemnejšiu atmosféru a presnejšiu reguláciu teploty, navyše s lepšími zdravotnými účinkami a nižšou spotrebou energie.

Klimatizácia TCL FreshInZdroj: TOUCHIT.sk
Klimatizácia TCL FreshIn

Chladničky TCL sú v záujme udržateľnosti vybavené systémom Multi Air Flow, ktorý zabezpečuje správne chladenie potravín tým, že ich obklopuje čerstvým vzduchom. Udržuje ich tak ďalej čerstvé. Technológia automatického uvoľňovania aniónov (AAT) navyše pridáva do vnútorného obloženia skrine špeciálny minerálny materiál, ktorý poskytuje ďalšie čistiace a antioxidačné účinky a zabezpečuje, že chladnička ostane baktériostatická.

Chladnička Multi AirFlowZdroj: TOUCHIT.sk
Chladnička Multi AirFlow

V roku 2023 spoločnosť TCL Europe predstaví taktiež nový rad pračiek P3 spadajúci do triedy A, a to ako z hľadiska energetickej účinnosti, tak z hľadiska hlučnosti. Tieto výrobky majú nízky dopad na životné prostredie, a to predovšetkým vďaka technológii TCL Brushless Digital Inverter, ktorá umožňuje motoru pračky bežať v optimálnych otáčkach pre danú náplň a spotrebováva tak menej energie než bežné pračky. Systém automatického váženia taktiež automaticky vypočíta spotrebu vody a dĺžku cyklu podľa množstva bielizne v bubne, čím zníži množstvo spotrebovanej vody. 

TCL práčka P3Zdroj: TOUCHIT.sk
TCL práčka P3

TCL zdôrazňuje silné prepojenie technológií a športu

TCL sa zameriava aj na podporu športu. TCL je teraz novým prémiovým partnerom španielskej kráľovskej futbalovej federácie do roku 2026 a je taktiež oficiálnym partnerom talianskej futbalovej reprezentácie do roku 2026, pričom značka je taktiež partnerom kultového futbalového klubu Arsenal v Spojenom kráľovstve a českej futbalovej reprezentácie.

Nový soundbar TCL S642WZdroj: TOUCHIT.sk
Nový soundbar TCL S642W

Okrem futbalu je TCL taktiež partnerom francúzskej ragbyovej federácie a jej mužských a ženských tímov XV a 7-a-side po dobu troch rokov a prémiovým partnerom hádzanárskeho tímu Győri Audi ETO KC v Maďarsku a hádzanárskeho tímu Zagreb Handball Club v Chorvátsku.

Nový soundbar TCL C43WZdroj: TOUCHIT.sk
Nový soundbar TCL C43W

TCL v roku 2023 ponúkla všetkým športovým fanúšikom optimálny a pohlcujúci zážitok zo sledovania svojou kolekciou TCL XL o ešte väčšie množstvo modelov televízorov Mini LED a QLED s uhlopriečkou od 65″ až do 98″.

Zdroje: vlastné, TCL

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.