Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prvé ocenenie EISA v histórii TCL „PRÉMIOVÝ LCD TELEVÍZOR 2021–2022“ pre TCL Mini LED TV 65C825. Televízor TCL QLED 55C728 získal ocenenie EISA „TELEVÍZOR S NAJLEPŠÍM POMEROM CENA/VÝKON 2021–2022“. Soundbar TCL TS8132 získal ocenenie EISA „SOUNDBAR S NAJLEPŠÍM POMEROM CENA/VÝKON 2021–2022“

Spoločnosť TCL Electronics (1070.HK) dosiahla mimoriadne víťazstvo v oceneniach EISA. Najskôr TCL získala ocenenie „PRÉMIOVÝ LCD TELEVÍZOR 2021–2022“ pre Mini LED TV 65C825, cenu za vynikajúcu kvalitu, ktorá sa udeľuje vysoko kvalitným LCD televízorom. TCL QLED TV 55C728 a TCL SOUNDBAR TS8132 získali ocenenie „TELEVÍZOR S NAJLEPŠÍM POMEROM CENA/VÝKON 2021–2022“ a „SOUNDBAR S NAJLEPŠÍM POMEROM CENA/VÝKON 2021–2022“, čo dokazuje, že tieto produkty TCL vďaka svojmu výkonu v oblasti obrazu a zvuku získali priazeň európskych odborníkov na obraz a zvuk.

TCL Mini LED TV 65C825 získava ocenenie „Prémiový LCD televízor 2021–2022“, prvýkrát v histórii TCL

Televízor TCL 65C825 získal po prvýkrát v histórii spoločnosti TCL od odborníkov na obraz a zvuk asociácie EISA ocenenie prémiový LCD televízor. TCL 65C825 je 4K Mini-LED televízor kombinovaný s QLED, Android TV a audiosystémom Onkyo.

Vďaka najmodernejšej technológii Quantum Dot, ale tiež vďaka druhej generácii AiPQ, ktorá pre UHD upscaling vo veľkej miere využíva neurónové siete AI s hlbokým učením, prináša model 65C825 spoločnosti TCL a celá rada C82 skutočný filmový 100% farebný objem zložený z viac ako miliardy farieb a odtieňov a dokáže klasifikovať typ obsahu tak, aby bol obraz na televíznej obrazovke veľmi realistický. Okrem toho rada TCL C82 obsahuje originálnu technológiu TCL Mini LED. Vďaka tomuto vysoko výkonnému Mini LED displeju poskytujú tisíce diód Mini-LED neuveriteľný jas pre dramatické zvýraznenie a bohatší i realistickejší výkon HDR; precízne ovládané diódy Mini LED poskytujú úchvatný kontrast, vďaka čomu je rada C82 schopná súčasne odhaľovať nové detaily v tmavých oblastiach i zrkadlových odleskoch pre väčšiu hĺbku, detaily a priestor.

„Vlajková loď spoločnosti TCL, televízor 65C825 4K, nahradila konvenčné podsvietenie LCD viaczónovým stmievacím poľom zloženým z tisícov miniatúrnych LED diód a prináša obrazový výkon, aký by ste u jeho atraktívnej ceny nečakali. Úrovne čiernej a detaily tieňov sú vynikajúce, rovnako presnosť prehrávania HDR – zvláda Dolby Vision a HDR10, pričom HDR10 je vyladené dynamickým mapovaním tónov. Okrem filmového pôsobenia obrazu splňuje tento mini LED televízor ďalšie požiadavky, od audiosystému navrhnutého v spolupráci so spoločnosťou Onkyo, ktorý poskytuje veľký zvuk v plnom frekvenčnom rozsahu, až po smart platformu Android a kompatibilitu s hernými konzolami novej generácie. Z akéhokoľvek uhlu pohľadu je 65C825 vskutku triumfálnym televízorom,” uviedla porota EISA.

Okrem toho je teraz TCL 65C825 Calman Ready, čo v praxi znamená, že podporuje 3D LUT a viac ako 4000 farebných kalibračných bodov, ktoré používa software Calman pre automatickú kalibráciu a zlepšuje kvalitu farieb pomocou software-u Aurora Color Engine. Spotrebitelia môžu naplno využiť výhody software-u Aurora Color Engine v rámci software-u Calman, ktorý bol od základu vytvorený implementáciou najnovších poznatkov z oblasti vedy a farieb.

„Vzhľadom k tomu, že sa vývoju produktov venujeme už 20 rokov, inovácie, ktoré každoročne prichádzajú, ukazujú, že hlavná obrazovka, ktorú máme doma, prináša stále viac. Rada C825 je naším krokom do sveta prémiových televízorov alebo inými slovami produktov, ktoré sú veľmi výkonné a poskytujú intenzívny zážitok v troch hlavných oblastiach, ktoré sme tento rok zvládli – streamovanie, šport a hranie hier. Kombinácia schopností AI pre upscaling a spracovania s panelom QLED pre verné farby, podsvietenie Mini LED pre extrémny dynamický rozsah a 100Hz obnovovacia frekvencia pre plynulý pohyb umožňuje naším zákazníkom stať sa súčasťou predstavenia. Žiadny prémiový televízor sa neobíde bez kalibrácie Calman Ready a Dolby Vision IQ, kde AI pomáha prispôsobiť zážitok z Dolby Vision HDR akémukoľvek obsahu a okolitým podmienkam, rovnako ako UHD 120 Dolby Vision VRR na hranie hier,” uviedol Marek Maciejewski, riaditeľ vývoja produktov pre Európu.

Televízor TCL QLED 55C728 získal ocenenie EISA „TELEVÍZOR S NAJLEPŠÍM POMEROM CENA/VÝKON 2021–2022“

Mimoriadne konkurencieschopný model 55C728 spoločnosti TCL, ktorý ako jeden z novej rady C získal od asociácie EISA ocenenie „Televízor s najlepším pomerom CENA/VÝKON“ pre roky 2021–2022. TCL 55C728 je jedným z nových predstavených modelov rady TCL C72+ a využíva AiPQ druhej generácie, Quantum Dot a 100Hz panel pre ostrý a plynulý obraz v kvalite 4K HDR. Tento model je navyše vybavený funkciou Game Master Pro a podporuje všetky najnovšie formáty HDR (vrátane HDR10+, Dolby Vision, Dolby Vision IQ). Luxusný bezrámový design rady TCL C72+ doplňuje elegantný kovový stredový stojan, čo znamená, že môžete tento veľkoplošný televízor ľahko umiestniť na akúkoľvek plochu v domácnosti.

„Televízor TCL 55C728 s uhlopriečkou 55 palcov spĺňa požiadavky na cenovo dostupný televízor s rozlíšením 4K. Samotný televízor má design s tenkým rámikom a nenápadnými nožičkami na stole a jeho zoznam funkcií zahrňuje pripojenie HDMI 2.1, operačný systém Android TV, ktorý môžete neskôr v tomto roku aktualizovať na Google TV, a podporu Dolby Vision HDR a Dolby Atmos. Dôležité však je, že túto atraktívnu špecifikáciu podporuje aj kvalitou obrazu, ktorá je o triedu vyššie ako je jeho cena. Panel QLED spoločnosti TCL s priamym podsvietením poskytuje detailný, širokofarebný obraz s výrazným kontrastom, ktorý oživí filmový, televízny a herný obsah. Integrovaný reproduktorový systém navrhnutý spoločnosťou Onkyo poskytuje pútavý zvukový sprievod. Kto hľadá všestrannú plochú obrazovku do obývačky, a nechce siahať príliš hlboko do vrecka, mal by sa poohliadnuť práve tu,“ uviedla porota EISA.

„Naším receptom na úspech rady C je poskytovať tú najlepšiu kombináciu kľúčových funkcií, ktoré naši zákazníci každoročne potrebujú, za cenu dostupnú pre každého. Rok 2021 je rokom streamovania, športu a hrania hier a my vám postupne ponúkame ideálne farby vďaka kalibrácii QLED a Calman Ready, plynulý obraz a hranie hier s UHD 120 Dolby Vision VRR. Každý rok sme v čele sprístupňovania kľúčových televíznych technológií bežným spotrebiteľom a rada C728 je ďalším dôkazom, že to TCL dokáže. V tomto roku sme spotrebiteľom sprístupnili spracovanie obrazu pomocou hlbokého učenia AI, Dolby Vision IQ a HDMI 2.1 48Gb, vďaka čomu je televízor nadčasovým dizajnovým kúskom zo skla a skutočného kovu,“ vraví Marek Maciejewski, riaditeľ vývoja produktov pre Európu.

Rovnako ako TCL 65C825 je i ocenený televízor TCL 55C728 Calman Ready, čo znamená, že podporuje 3D LUT a viac ako 4000 bodov pre kalibráciu farieb, ktoré používa software Calman pre automatickú kalibráciu, a zlepšuje kvalitu farieb pomocou technológie Aurora Color Engine.

Soundbar TCL TS8132 získal ocenenie EISA „SOUNDBAR S NAJLEPŠÍM POMEROM CENA/VÝKON 2020–2021“

Spoločnosť TCL, ktorá zaznamenala veľký úspech so soundbarmi ponúkajúcimi veľmi pohlcujúci zvuk Dolby Atmos vo formátoch prispôsobených obmedzeniam mnohých spotrebiteľov, uvádza na trh nový soundbar TS8132. Tento soundbar 3.1.2 Dolby Atmos s bezdrôtovým subwooferom prináša pohlcujúci zvuk z obľúbených streamovacích služieb, TV a hier. Model TS8132 získal od odborníkov EISA na zvuk ocenenie „SOUNDBAR S NAJLEPŠÍM POMEROM CENA/VÝKON 2020–2021“.

Soundbar TCL TS8132 ponúka pohlcujúci zážitok ako v kine i na televízore. So soundbarom TCL TS8132 môžu užívatelia zažiť Dolby Atmos v novom rozmere vďaka 3.1.2 kanálovému nastaveniu, ktoré poskytuje pohlcujúci zvuk do šírky i do výšky. Zákazníkov ohromí nielen svojím výkonom, ale aj prekvapivo elegantným dizajnom a kompaktným, ale výkonným subwooferom. Okrem toho, že TS8132 ponúka skvelé zážitky z filmov a televíznych relácií, stane sa veľmi rýchlo i vaším zvukovým centrom v obývačke vďaka vstavanému Chromecastu a zaručenej kompatibilite Works with Apple AirPlay, Works with Hey Google a Works with Alexa pre pripojenie ku všetkým populárnym zvukovým ekosystémom. Podporuje tiež rozhranie HDMI s eARC pre pripojenie k televízoru s podporou všetkých zvukových formátov a je kompatibilný i s Dolby Vision 4K pass-thru.

Ako uviedla porota EISA: „Cenovo dostupný soundbar systém od spoločnosti TCL vytvára vďaka fyzickému usporiadaniu reproduktorov, ktoré zahrňuje vyhradený stredový kanál, dva meniče smerujúce nahor a bezdrôtový subwoofer, obklopujúci 3.1.2 kanálový zvuk v diskrétnom dizajne. Soundbar TS8132 je ideálny pre zostavu založenú na televízore, pretože jeho silnou stránkou reprodukcia dialógov, oddelenie efektov a detailov, rovnako ako pocit širokého zvukového záberu, ktorý prináša hlboká basová odozva. Je podporované natívne prehrávanie Dolby Atmos a stereofónny obsah je možné reprodukovať pomocou priestorového režimu soundbaru. Takáto špecifikácia zodpovedá skôr drahším modelom – dva porty HDMI, USB a optický digitálny audio vstup uľahčujúci pripojenie rady zdrojov, zatiaľ čo Chromecast (s hlasovým ovládaním Google Assistant), Apple AirPlay a Bluetooth prinášajú veľký potenciál využitia bezdrôtového pripojenia.“

 „V soundbare TS8132 sa odrážajú naše najlepšie postupy produktového vývoja, ktoré sme uplatnili u oceneného televízora 55C728. Poskytuje pohlcujúci zvuk dostupný pre každého zo streamovacích služieb, televíznych programov a herných konzolí. Pohlcujúci zvuk – to je Dolby Atmos. Naša spolupráca s Dolby a 3 dopredu a 2 nahor smerujúce kanály prináša zvukový priestor iba zo soundbaru, nepotrebujete Ďalšie reproduktory ani káble. Avšak pohlcujúci zvuk nie je všetko – so soundbarom TS8132 môžete využívať služby pre streamovanie zvuku, ktorý máte v mobilnom telefóne, ako napríklad Spotify a Tidal, a vychutnať si ich v Hi-Fi kvalite. Akýkoľvek zdroj zvuku sa dá previesť na 3D pohlcujúci zvuk. Situácia sa zmenila a soundbar už nie je len vylepšenie zvuku televízora, ale tiež váš streamovací Hi-Fi reproduktor,“ dodáva Marek Maciejewski, riaditeľ vývoja produktov pre Európu.

Značky: