Spoločnosť TCL uvádza na slovenský trh nový televízor TCL X10, ktorý prináša novú technológiu MiniLED v rozlíšení 4K.

Tento model je vôbec prvý inteligentný televízor na trhu v kategórii Android TV s technológiou Mini LED. Je taktiež jedným z vôbec najtenších LED televízorov s priamym podsvietením. TCL X10 bol prvýkrát predstavený na veľtrhu IFA 2019, kde získal ocenenie „Home Theater Gold Award“. Na slovenskom trhu je aktuálne dostupný vo veľkosti 65 palcov (165 cm) pod označením TCL 65X10 a je plne lokalizovaný pre slovenské prostredie.

Prvý z novej generácie Mini LED TV

Vlajková loď TCL X10 kombinuje Direct Mini LED podsvietenie, technológiou Quantum Dot, rozlíšenie 4K HDR Premium, Dolby Vision i HDR10+. Výsledkom je ostrý kontrastný obraz a ohromujúce farby. Nový televízor využíva taktiež operačný systém pre inteligentné televízory Android TV so službou Google Assistant. Používateľ tak môže pristupovať k svojmu digitálnemu obsahu pomocou hlasového ovládania (v angličtine).

Technológia spoločnosti TCL Mini LED prináša kontrastný obraz, plný detailov s prirodzeným podaním farieb a posúva rozlíšenie HDR na novú úroveň. Kvalitný obraz je zabezpečený viac než 15 000 ultratenkými diódami LED v 768 zónach. Modelová rada X10 sa tak môže pýšiť kvalitným podaním bielej farby a sýtych odtieňov čiernej. A to všetko bez nežiadúceho halo efektu a so živými detailmi s podporou HDR. Použitá technológia Quantum Dot prináša výborné zobrazenie farieb (100 % úroveň štandardu DCI-P3 s hodnotami jasu 1 500 nits). Natívny 100 Hz displej poskytuje plynulé zobrazenie scén zachytávajúce rýchly pohyb.

Soundbar Onkyo 2.2 a ultratenký bezrámčekový dizajn

Modelová rada TCL X10 prináša úžasný audio zážitok vďaka technológii Dolby Atmos a použitému soundbaru Onkyo 2.2. s výkonom 2 × 40 W. Nekompromisný postoj pri vývoji tejto modelovej rady dokladá taktiež ultratenký bezrámčekový kovový dizajn.

Cena a dostupnosť

TCL 65X10 je dostupný prostredníctvom siete internetových obchodov a vybraných predajcov. Doporučená koncová cena je 2 599 eur.

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.