Technics na CESe predstavil bezdrôtové slúchadlá EAH-A800 s technológiou 4 Mic Beamforming a potlačením hluku

Slúchadlá sa môžu pochváliť vysokou kvalitou zvuku ale aj telefonických hovorov. Predstavujú spojenie technológií a skúseností, ktoré spoločnosť Technics získala za viac ako 50 rokov. Slúchadlá EAH-A800 poskytujú čistú hlasovú komunikáciu aj v hlučnom prostredí.

Prémiová kvalita zvuku

Dynamický menič s priemerom 40 mm s voľným okrajom membrány a okrajovou časťou zloženou z rôznych viacvrstvových materiálov zaisťuje čistý zvuk a hlboké basy. Akustická komora optimalizuje prúdenie vzduchu. Výsledkom sú silné basy a zlepšený zvuk v stredných frekvenciách. Výrobca tu použil tenkovrstvové polymérové kondenzátory, ktoré obmedzujú skreslenie. Model EAH-A800 navyše podporuje kvalitu zvuku s vysokým rozlíšením vďaka technológii LDAC.

Panasonic A800Zdroj: Panasonic
Technics A800

Vysoká kvalita hovorov

Celkovo 8 mikrofónov hrá veľkú úlohu pri podpore telefonickej konverzácie. Štyri mikrofóny MEMS pracujú súčasne, aby zachytili váš hlas. Ďalšie štyri mikrofóny pre technológiu formovania lúča s redukciou šumu sa aktivujú súčasne z oboch strán, aby znížili okolitý šum. Spracovanie signálu následne analyzuje hlasový signál a potláča okolitý hluk.

Redukcia hluku vetra

Vietor je jedným z faktorov, ktoré ovplyvňujú kvalitu hovoru. EAH-A800 tak používajú mikrofón Feed-Forward s malými otvormi, ktoré sú umiestnené hlboko vnútri, čím minimalizujú vibrácie prenášané vzduchom. Hlavný mikrofón na snímanie hlasu má iný sieťový materiál v prednej a zadnej časti. Mikrofón pre hlbšie tóny v hlase má horný kryt, ktorý zabraňuje priamemu pôsobeniu vetra.

Panasonic A800Zdroj: Panasonic
Technics A800

Potlačenie šumu

Technológia duálneho hybridného potlačenia hluku zachytáva vonkajší hluk aj hluk vo vnútri slúchadiel. V spojení s digitálnym a analógovým spracovaním vytvára táto kombinácia vysoký výkon.

Režim prirodzeného prostredia / zvýšenej pozornosti

Slúchadlá sú vybavené režimami na vnímanie okolitého zvuku. Tie môžete nastaviť buď na režim prirodzeného prostredia, alebo na režim zvýšenej pozornosti. Režim prirodzeného prostredia zachytáva všetok okolitý hluk. Môžete počúvať hudbu alebo telefonovať a zároveň venovať pozornosť svojmu okoliu. Režim zvýšenej pozornosti zachytáva zvuky vo frekvenčnom rozsahu ľudského hlasu. Budete tak počuť ľudské hlasy v okolí, napríklad hlásenie na letisku alebo hlas člena rodiny.

Panasonic A800Zdroj: Panasonic
Technics A800

Viacbodové párovanie cez Bluetooth

Viacbodové párovanie umožňuje pripojenie k dvom zariadeniam Bluetooth súčasne. Ak sa napríklad pripojíte k videokonferencii na notebooku, ale potrebujete s niekým iným diskutovať cez telefón, môžete začať telefonovať jednoduchým dotykom tlačidla volania. Výdrž batérie poskytuje približne 50 hodín počúvania hudby alebo 30 hodín hovoru.

Celodenné nosenie

Slúchadlá EAH-A800 boli navrhnuté na pohodlné nosenie. 3D náušníky majú zakrivený dizajn, ktorý pôsobí rovnomerným tlakom na celé ucho. Náušníky sú vyrobené z pamäťovej peny, ktorá rozkladá tlak a zaisťuje bezpečné uchytenie. Vnútorný priemer náušníkov je dostatočne veľký, aby obopínal ucho a napriek tomu je možné slúchadlá uložiť do kompaktného prenosného puzdra. Drôtená pružina prechádza po celej dĺžke hlavy a optimalizuje tlak.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.