Letná sezóna dovoleniek a výletov je za rohom. Technológie vám však vedia cestovanie výrazne uľahčiť.

Časy, keď ste na dovolenku cestovali s papierovými mapami a vreckovým slovníkom, sú už dávno preč. Dnešné technológie nám vedia uľahčiť do veľkej miery návštevy cudzích krajín, ktoré nepoznáme, resp. nevieme ani komunikovať cudzím jazykom. Predtým, než sa vydáte na tohtoročnú dovolenku, by ste nemali zabudnúť na dostatočnú prípravu, ktorá sa spája aj s technológiami.

Vďaka viacerým produktom si viete dnes naplánovať skvelú dovolenku na málo frekventovaných miestach a užiť si svoj oddych. Taktiež viete na internete nájsť mnohé cestovné tipy do rôznych destinácií, takže vás už nič neprekvapí. Aby ste nezaplatili za dovolenku viac, ako by ste chceli, môžete si aj porovnať rôzne ponuky a ušetriť tak nielen vaše peniaze, ale aj váš čas. Ktoré produkty by vám však rozhodne nemali chýbať?

Začnite s plánovaním dovolenky

Už v prvom kroku plánovania dovolenky sa nevyhnete práci s technológiami. Pri výbere destinácie, rezervovaní letu, hotela prostredníctvom rôznych portálov či nákupe lístkov do múzeí alebo iných miest začnete s internetovým prehliadačom. Naplánujte si miesta, ktoré chcete navštíviť a nezabudnite si zarezervovať aj vstup do múzeí či galérií. Vo väčších a slávnejších inštitúciách si väčšinou treba vytvoriť rezerváciu na vstup dopredu, najmä v rozbehnutej dovolenkovej sezóne.

Cestovanie na dovolenkuZdroj: 123rf.com
Cestovanie na dovolenku

Internetový prehliadač vám pomôže aj s výberom miest, ktoré by ste mali na dovolenke určite vidieť. Pozrite sa na tipy od skúsených cestovateľov alebo si pomôžte na fórach, aby ste nič nezmeškali.

Pripravte svoj smartfón na dovolenku

Smartfón dnes vlastní takmer každý človek. Predtým, než pôjdete na dovolenku, by ste sa mali uistiť, že máte všetko pripravené. Prostredníctvom smartfónu si môžete vytvárať spomienky v podobe fotografií a videí, takže si nezabudnite skontrolovať, či v ňom máte dostatok voľného priestoru. Taktiež ho však viete využiť ako navigáciu pri hľadaní reštaurácií alebo rôznych turistických atrakcií. Či využijete internetové vyhľadávanie alebo aplikáciu s mapami je len na vás.

Automatický prekladač Vasco Translator V4

Ak chcete svoju dovolenku v zahraničí ešte vylepšiť a efektívne sa dorozumieť v krajine, ktorej jazyk nepoznáte, vyskúšajte aj automatický prekladač Vasco Translator V4. Tento prekladač má viacero výhod. Vďaka zabudovanej karte SIM nebudete potrebovať internetové pripojenie v podobe Wi-Fi či mobilných dát na prekladanie v takmer 200 krajinách.

Prekladanie však môže prebiehať efektívne aj vďaka rôznym režimom. Vasco Translator V4 dokáže prekladať text aj z fotografie, čo využijete najmä pri rôznych nápisoch v zahraničí, prípadne na menu v reštaurácii alebo pri nápisoch na letisku. Automatický prekladač od spoločnosti Vasco má totiž zabudovaný aj fotoaparát.

Vasco Translator V4Zdroj: TOUCHIT
Vasco Translator V4

Vasco Translator V4 je aj hlasový prekladač, stačí ak do neho poviete niečo v slovenčine a výstup bude v inom jazyku. Vďaka tomu nebudete mať problém spýtať sa napríklad na smer do najbližšej reštaurácie. Prekladať viete aj písaný text, ak by ste si chceli preložiť len nejaké slovo alebo vetu, ktorú vám niekto povedal.

S prekladačom Vasco Translator V4 sa viete na dovolenku aj pripraviť, keďže disponuje aj režimom výučby jazyka. Ak sa teda chcete naučiť základné slovíčka predtým, než odídete do zahraničia, môžete sa zúčastniť krátkych výučbových lekcií.

Vasco Translator V4Zdroj: TOUCHIT
Vasco Translator V4

Vasco Translator V4 podporuje až 108 svetových jazykov, mali by ste sa teda vedieť dorozumieť v takmer každej krajine. Či už ide o nám známe jazyky ako nemčina, angličtina či francúzština alebo o menej známe jazyky napríklad v podobe čínštiny. Nech pôjdete kamkoľvek, s automatickým prekladačom značky Vasco sa nestratíte.

Dôvod, prečo by ste si Vasco Translator V4 mali so sebou vziať aj na dovolenku, je až 96 % presnosť prekladov a tiež skvelá výslovnosť, ktorú má prekladač vo všetkých jazykoch. Nestane sa vám teda, že by vám cudzinec neporozumel, s presnou výslovnosťou prekladača bude vaša komunikácia jednoduchá.

Ak si na dovolenku vezmete automatický prekladač Vasco, nebudete mať problém ani v prípade, že nebudete mať priestor na jeho nabíjanie. Vďaka jeho batérii vydrží na jedno nabitie približne 4-5 dní. Navyše je jednoduchý na ovládanie a prácu s ním zvládne úplne každý.

Tento článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Vasco

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.