Služba Telegram Prémium je už dostupná aj na Slovensku.

Rýchlejšie sťahovanie, dvojnásobné limity či nové nálepky, to sú niektoré z funkcií obsiahnutých v platenej verzii komunikačnej aplikácie Telegram. Spoločnosť spustenie takzvanej Prémium služby oznámila na svojom blogu.

Predplatením služby Telegram Prémium získajú používatelia možnosť nahrávania položky do veľkosti 4 GB a zároveň rýchlejšie sťahovanie mediálnych a ostatných súborov. Bežní používatelia môžu pridávať súbory do veľkosti 2 GB, budú si však môcť stiahnuť väčšie súbory od prémiových používateľov. Tým pribudnú aj exkluzívne, mesačne aktualizované nálepky a reakcie s animáciami na celej obrazovke, ako aj vylepšená správu chatu.

Prémioví používatelia získajú tiež vyššie limity prakticky na všetko v aplikácii. Budú môcť napríklad sledovať do 1000 kanálov, vytvoriť 20 priečinkov s chatmi, pridať do aplikácie štyri účty namiesto troch, alebo pripnúť desať chatov do hlavného menu. Výhodou má byť aj prevod hovorenej správy na text, pričom prepisy bude možné i hodnotiť.

Ďalšou novinkou pre platiacich používateľov je možnosť pridať si animovaný profilový obrázok a všetci predplatitelia dostanú špeciálny odznak. Ten sa zobrazí vedľa ich mena v zozname chatov, v záhlaviach a aj v zoznamoch členov skupín. Spoločnosť ale zdôrazňuje, že všetky doterajšie funkcie zostanú naďalej bezplatné.

Cena za službu Prémium by sa podľa portálu TechCrunch.com mala v jednotlivých krajinách pohybovať od 4,99 do šesť dolárov. Na Slovensku si ju je možné predplatiť za 5,49 eura mesačne priamo v nastaveniach aplikácie.

Firma sa tiež pochválila, že v Telegram sa v aktuálnom roku 2022 stal jednou z piatich celosvetovo najsťahovanejších aplikácií a má viac než 700 miliónov aktívnych používateľov mesačne.

Zdroje: Telegram.org, TechCruch.com

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.