Telekom už ohlásil hlavné výhody svojej vianočnej ponuky. My sme sa o nich rozprávali s Michalom Korcom a náš rozhovor prinášame aj vo video podobe.

Viac dát

Do života už od 24. októbra prišiel nový program ANO M Data za 20 eur, ktorý je určený pre tých, ktorí chcú hlavne dátovať a o hovory a SMS im až tak nejde. V tomto programe je totiž až 4 GB dát a 8 GB, pokiaľ ste v skupine Magenta 1. Inak skupina Magenta 1 sa výrazne oplatí, určite si ju pridajte, veď je to zadarmo.

Telekom pridal dáta aj na paušáloch ANO L. Konkrétne tento program dostal dátovú porciu 10 GB dát (15 GB v skupine Magenta 1). Podobne sa zvyšujú dáta v programoch ANO XL a ANO XXL. Súčasný dátový strop na Telekom paušáloch je tak už 30, resp. 45 GB v skupine Magenta 1.

Zmeny sa odohrali aj na paušále EASY. Od 21. novembra sa zjednotí denný strop na 50 centov pri volaniach do všetkých sietí. Prestane tak platiť 50 centov za každú sieť na Slovensku, od 21. novembra to bude 50 centov a nič navyše.

Po týždenných a mesačných dátových balíkoch prichádza aj ročný dátový balík. Tieto balíky sú určené hlavne pre rodičov, ktorí chcú kontrolovať, či deti nie sú príliš veľa na internete. Zároveň je to vhodný darček pod vianočný stromček.

Existujú dve varianty ročných ročných balíkov – 24 GB a 6 GB za rok. V prvom prípade je to teda 2 GB každý mesiac  a v druhom 512 MB na 30 dní počas celého roka. Používateľ potom každý mesiac dostane svoje dáta, ak by mu bolo málo, môže si prikúpiť ďalšie balíky – 1 GB len za 3 eurá. Podstatné pritom je, že neminuté dáta za mesiac sa prenášajú do ďalšieho mesiaca, teda ich používateľ nestratí. Môže si ich uschovať do budúcna, v rámci roka ich ale treba vyčerpať.

Spoznajte StreamOn

StreamOn je služba, ktorá vám zachráni vaše dáta. Ak ho máte, potom sa vám dáta na službách, ktoré potrebujú najviac dát, nepočítajú. Inými slovami, sledujete YouTube, Netflix alebo MagioGo? Výborne, so službou StreamOn raz zaplatíte a potom sa vám už dáta na týchto službách do vášho dátového balíčka nepočítajú. Je to tak čiastočná cesta k tomu, aby ste mali naozaj neobmedzené dáta.

Pár poznámok k službe StreamOn – neplatí v tomto podaní v európskom roamingu a tiež neplatí, že by ste ju mohli uplatniť pri uploadovaní videí na YouTube. Je to služba určená na sledovanie videí a počúvaní hudby na Slovensku.

Aby ste si túto službu mohli naplno vyskúšať, dostanete ju ako zákazníci Telekomu zadarmo na vyskúšanie a to v novembri a decembri. Pre zákazníkov ANO/Happy na dva súvislé mesiace (teda aj december + január). Pre zákazníkov karty Easy je to jeden deň v týždni a takto to dokopy môžu vyskúšať až 10 krát.

Hardvérové darčeky pod vianočný stromček

Telekom obohatil aj hardvérovú ponuku. Zachované ostali populárne dvojičky, ale je to len v jednom prípade – smartfón Huawei P20 lite 64 GB a k tomu tablet Huawei mediapad T3 10.0 ako dvojičkový darček.

Top hardvérovú ponuku ale vedie špičkový robotický vysávač iRobot Roomba 965. Ten je k veľkým paušálom od Telekomu za niekoľko desiatok eur, pritom jeho nákupná cena je na úrovni 800 eur. V prípade fixnej linky Telekom dotuje asi polovicu ceny tohto robotického pomocníka.

Ak nechcete vysávač, môžete si zobrať 49-palcový smart televízor Ultra HD od Samsungu alebo hernú konzolu Sony Playstation PS4 v novom balení. Pre používateľov fixných služieb bol pridaný ako dotovaný darček aj notebook ideapad 330s od Lenova. Pre tých zákazníkov, ktorí sú v skupine Magenta 1 je tu ešte ponuka výberu ďalších dvoch telefónov so zľavou.

 

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.