Navštíviť ho môžete cez platformu Roblox.

Telekom je prvým operátorom na svete, ktorý vstúpil do metaverza cez platformu Roblox. V nej si vytvoril vlastné virtuálne mestečko Beatland, ktoré môžete navštíviť aj vy a zúčastniť sa napríklad otváracej party s DJ-om Borisom Brejchom – tá sa uskutoční už dnes (22. apríla) o 19:00.

Metaverzum je virtuálny vesmír, v ktorom sa ľudia môžu stretávať, komunikovať, pracovať, nakupovať alebo navštevovať kultúrne podujatia. Niektorí ľudia hovoria, že táto technológia, ktorá je aktuálne v plienkach a láka najmä nadšencov, môže byť z dlhodobého hľadiska podobnou revolúciou ako internet.

Pokiaľ by ste chceli navštíviť virtuálne mestečko Telekomu, je potrebné použiť Roblox. Ide o aktuálne najvýraznejšiu platformu v rámci metaverza. Dostupná je pre smartfóny, počítače a herné konzoly a aj VR headsety.

Beatland v duchu hudby a vizuálneho umenia

Mestečko Beatland je primárne o umení. Hviezdou otváracej párty bude svetoznámy DJ Boris Brejcha, ktorý vystupoval na rôznych festivaloch po celom svete vrátane Tommorowlandu. Svoj prvý set bude v Beatlande hrať už 22. apríla o 19:00. Okrem Brejchu zaznejú v Beatlande sety od DJov HypeXta a DJ TechTom. Vo virtuálnom mestečku môžete navštíviť aj kino a pozrieť si krátke filmy od umelcov Haeina Kima a Aleksandry Bokovej o spoločensky relevantných témach.

V Beatlande si môžete tiež zahrať rôzne minihry či vyskúšať rôzne povolania: barmana, klubového promotéra, biletára, upratovača či pracovať v obchode s nahrávkami, a to aj spolu so svojimi priateľmi, s ktorými môžu v mestečku interagovať. Za všetky práce si môžete zarobiť virtuálne Beat Coins, za ktoré si môžete kúpiť tzv. „verch“ – virtuálne predmety pre svojich avatarov vo virtuálnom Telekom Shope.

Zdroj: Telekom

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit