Nová Magenta 1 bude k dispozícii od 1. marca 2024.

Telekom predstavil novú verziu programu Magenta 1. Tento program spočíva v tom, že ak máte od Telekomu viac služieb – mobilné, pevné, TV, môžete získať rôzne výhody. Aktuálne sú to napríklad dvojnásobné minúty a dáta pre mobilné paušály alebo rýchlejší internet pre pevné služby.

Magenta 1 sa však mení a od 1. marca 2024 príde v novej podobe. Je flexibilnejšia, ponúka viacero výhod a umožňuje používateľom ušetriť, alebo získať viaceré výhody.

Zľava na služby alebo benefity podľa vášho výberu

Bude to fungovať takto. Ak máte od Telekomu viacero služieb v celkovej hodnote napríklad 50 eur mesačne, môžete si vybrať, či chcete získať Magenta 1 zľavu vo výške 10 % z ceny služieb (v modelovom príklade by bola zľava 5 eur a za služby by ste teda platili 45 eur mesačne), alebo či chcete benefity.

Ak sa rozhodnete pre benefity, potom budete aj naďalej platiť 50 eur mesačne, avšak získate kredit na benefity vo výške 20 % z ceny služieb (v modelovom príklade by bola výška kreditu 10 eur). Tento kredit môžete využiť podľa potreby na rôzne výhody:

  • 2x viac + darovanie dát (5 eur z kreditu)
  • rýchlejší optický internet (5 eur z kreditu)
  • Wow Wi-Fi (1 až 12 eur z kreditu, podľa programu)
  • Extra TV balíček (1,97 eura z kreditu)
  • vyššia úroveň služby Magio TV (5 eur z kreditu)
  • predplatné služby HBO Max (6 eur z kreditu)
  • predplatné služby CANAL+ (9,99 eura z kreditu)
Nová Magenta 1: Ponuka benefitovZdroj: Telekom
Nová Magenta 1: Ponuka benefitov

Benefity môžete meniť každých 30 dní, medzi zľavou a benefitmi sa môžete prepínať každých 90 dní

Výborné je, že benefity si môžete podľa potreby meniť každých 30 dní. Na tento účel poslúži Telekom aplikácia a Magenta 1 portál. Znamená to, že jeden mesiac môžete využívať napríklad HBO Max a ďalší mesiac si aktivujete vyššiu úroveň služby Magio TV.

Rovnako sa môžete prepínať medzi tým, či chcete zľavu alebo chcete využívať benefity. Takúto zmenu môžete vykonať každých 90 dní.

Nie každý po novom ušetrí, keďže Telekom ruší Chytrý balík

Súčasťou vynovenej Magenty 1 je zrušenie služby Chytrý balík, ktorý umožňoval zákazníkom s viacerými pevnými službami získať ich za výhodnejšiu cenu. Príklady kombinácie optického internetu a služby Magio TV môžete vidieť na priloženom screenshote.

Znamená to, že používatelia (iba) s viacerými pevnými službami, ktoré mali doteraz v Chytrom balíku, po novom neušetria. Aj so zľavou bude nová cena vyššia v porovnaní s predchádzajúcou cenou za Chytrý balík. V závislosti od mobilného paušálu je možné tento rozdiel znížiť, prípadne si môžete skúsiť vyskladať extra výhody tak, aby ste minimalizovali rozdiel v cene.

Je teda zrejmé, že nie všetci používatelia budú s novinkami spokojní.

Telekom: Pôvodné ceny za kombináciu optického internetu a Magio TV v Chytrom balíku a nová vyššia cena od 1. 3. 2024Zdroj: Telekom
Telekom: Pôvodné ceny za kombináciu optického internetu a Magio TV v Chytrom balíku a nová vyššia cena od 1. 3. 2024

Čo by ste ešte mali vedieť o novej Magente 1

Na vstup do novej Magenty 1 treba aspoň 2 odlišné služby z kategórií mobilný paušál, pevný internet, TV a pevná linka. Znamená to, že nestačia dva mobilné paušály, treba mať kombináciu služieb z minimálne dvoch kategórií (napr. TV+paušál alebo internet+pevná linka). Po novom sa dá zložiť Magenta 1 aj iba z pevných služieb.

Kľúčová informácia je, že v prípade mobilných služieb môžu do novej Magenty 1 vstúpiť iba nové paušály predstavené v septembri 2023, služby Bez záväzkov a predplatené karty Predplatenka. SIM kartám so službou Bez záväzkov a Predplatenke možno darovať maximálne 2 GB mesačne.

Do Magenta 1 si môžete vložiť či priniesť až 20 služieb. Čím viac služieb je v skupine, tým viac výhod získate. Nová Magenta 1 má všetky služby písané na 1 rodné číslo alebo IČO (pri Magenta 1 Biznis).

Predplatenky získajú po vstupe do Magenta 1 možnosť aktivácie špeciálnych Magenta 1 Mixi balíčkov, a to:

  • 30-dňových (5 GB za 3 eurá a 10 GB za 5 eur)
  • týždňových (1+1 GB za 1,19 eura, 2+2 GB za 1,69 eura, 3+3 GB za 2,19 eura)
Telekom predstavil novú Magentu 1 Zdroj: Telekom
Telekom predstavil novú Magentu 1

Telekom bude migrovať staré paušály

Keďže do novej Magenta 1 môžu vstúpiť zákazníci iba s novými paušálmi, Telekom bude v priebehu marca 2024 migrovať zákazníkov s pôvodnými T paušálmi a T Biznis paušálmi na nové paušály zo septembra 2023. Ak sa bude táto zmena týkať aj vášho paušálu, Telekom vám pripraví podobný profil paušálu, alebo si budete môcť zvoliť na predajni alebo na kontaktnom centre nový paušál.

Zároveň budú v systéme vytvárané nové skupiny Magenta 1 od 1. marca 2024, ktoré musia splniť vyššie uvedené podmienky. Pri vzniku je automaticky nastavená ako hlavná výhoda nižšia platba (t.j. zľava 10 %) – ak chcete ako hlavnú výhodu kredit na benefity, môžete si ju zvoliť na predajni či zákazníckej linke. Po dohode s predajcom sa dá nastaviť aj zloženie benefitov. Viazanosti a zmluvné pokuty ostávajú po modernizáciách zachované.

Telekom pripravil pre zákazníkov špeciálnu stránku, na ktorej si môžu pozrieť, ako sa im zmenia služby od 1. marca. Ak si budete chcieť prepísať služby z iného účastníka na seba, budete môcť dočasne využiť službu digitálny prepis, vyhradenú len pre členov skupiny. Po súhlase oboch strán prejdú služby na jedno rodné číslo, ktoré bude manažovať skupinu Magenta 1.

Ak by ste s týmito zmenami nesúhlasili, Telekom vám umožní odstúpiť od platnej zmluvy využívaných služieb do 30 dní.

Bonusy v nových skupinách Magenta 1

Telekom zároveň ponúkne viaceré bonusy po modernizácii do nových rodín služieb:

  • ak ste využívali Volania navzájom zadarmo, získate balík Telekom nekonečné volania do konca januára 2025, ak prejdete do paušálu Spojenie alebo Biznis XS, resp. na Bez záväzkov a Predplatenku
  • ak ste využívali Benefit 2x viac dát, minút a SMS, získate 2 GB mesačne pre paušály Spojenie či Biznis XS, resp. 5 GB mesačne pre ostatné nové Telekom a Telekom Biznis paušály, a to do konca januára 2025
  • ak ste prijali dáta za posledné 4 mesiace cez darovanie dát pri paušále Bez záväzkov či Predplatenke, do konca januára 2025 získate 2 GB mesačne
  • ak ste aktívne využívali v pôvodnej Magenta 1 verzii benefity, ako je vyššia rýchlosť na optike alebo Magenta TV archív, budete ich môcť využívať do konca januára 2025

Zdroj: Telekom

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit