Volanie cez WiFi je dostupné v pilotnej prevádzke pre tri smartfóny od Samsungu.

Telekom oznámil, že od 15. augusta 2023 odštartoval pilotnú prevádzku služby Volanie cez WiFi. Táto služba umožňuje volať a posielať SMS aj na miestach so slabším alebo žiadnym mobilným signálom – stačí sa pripojiť do akejkoľvek dostupnej Wi-Fi siete.

Volanie cez WiFi je k dispozícii pre paušály a predplatené karty Easy a Predplatenka. Využiť ju môžu rezidenční a biznis zákazníci, ktorí splnia nasledujúce podmienky:

  • majú aktívnu službu VoLTE
  • majú podporovaný telefón s aktuálnym firmvérom (viď. koniec článku)
  • sú pripojení do Wi-Fi siete

Pri volaní zo zahraničia na slovenské čísla môžete ušetriť

Volanie cez WiFi je služba, ktorá umožňuje vďaka technológii VoWiFi (Voice over WiFi) volať či posielať SMS cez akúkoľvek Wi-Fi sieť, do ktorej sa pripojíte.

Nová služba bude postupne aktivovaná všetkým zákazníkom, ktorí spĺňajú vyššie uvedené podmienky. Ak si chcete aktivovať službu skôr, môžete svoju požiadavku smerovať na Zákaznícku linku. Aktivácia služby je bezplatná. O úspešnej aktivácii bude Telekom informovať SMS správou.

Volania a SMS v domácej sieti sa účtujú rovnako ako cez mobilné siete. Výhodnejšie sú volania a SMS v roamingu, avšak iba na slovenské čísla – tie sa spoplatňujú ako doma na Slovensku. V prípade volaní a SMS cez VoWiFi na medzinárodné čísla sa aj v roamingu uplatní cena medzinárodných volaní či SMS.

Podporované zariadenia

V pilotnej prevádzke majú podporu pre službu Volanie cez WiFi smartfóny radu Samsung Galaxy S22 (S22 5G, S22+ 5G a S22 Ultra 5G). Telekom bude postupne rozširovať podporu aj o ďalšie telefóny.

Zdroj: Telekom

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit