K dispozícii je od 15. februára 2023.

Ak patríte do skupiny používateľov predplatených kariet od Telekomu, ktorí sa pravidelne pýtali na to, kedy bude k dispozícii technológia VoLTE – dočkali ste sa. Operátor túto funkciu sprístupnil 15. februára 2023 pre všetky predplatené karty – Predplatenka, Easy aj Juro.

VoLTE (nielen pre predplatené karty) si môžete aktivovať cez SMS príkazom VoLTE zap na čísle 12323. Základné podmienky pre využívanie VoLTE sú rovnaké ako pri paušáloch, t.j. je potrebné aby ste:

Telekom podporuje VoLTE pre cca 200 modelov telefónov, medzi ktorými sú smartfóny rôznych značiek, ale aj jednoduché telefóny, ktoré fungujú v 4G sieti a podporujú už VoLTE ako napríklad Alcatel 3080 4G alebo Alcatel 3085 4G.

Pripomeňme, že VoLTE prináša niekoľko výhod a síce volanie a surfovanie v 4G sieti súčasne, rýchle spojenie hovoru a kvalitnejší prenos hlasu v porovnaní so štandardným telefonovaním.

Zdroj: Telekom

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit