Nepriaznivá finančná situácia spoločnosti Samsung sa má vylepšiť sústredením na oblasť televízorov s najkvalitnejším 8K rozlíšením.

Technologický gigant Samsung vydal správu o ekonomickom výnose spoločnosti. Zisk Samsungu klesol oproti roku 2018 o dramatických 56 percent. Spoločnosti nepomáha ani obchodná vojna medzi Spojenými štátmi a Čínou. Na druhej strane, televízory značky Samsung ďaleko vedú pred konkurenciou.

Zvyšovaniu zisku majú napomôcť najmä televízory s rozlíšením 8K. Cieľom Samsungu je presvedčiť masy kupujúcich, že 8K televízory sú to pravé. Napriek tomu je nutné zdôrazniť fakt, že 8K je stále len okrajovou technológiou.

Správa spoločnosti Samsung ráta s tým, že podmienky na televíznom trhu zostanú v druhej polovici roka 2019 takmer nezmenené. Plánom Samsungu je aj maximalizácia predaja na konci roka prostredníctvom úzkej spolupráce s maloobchodnými partnermi a upevnenie vedúceho postavenia spoločnosti v oblasti QLED 8K televízorov.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Toto je Samsung Galaxy Tab S6: Nový tablet, ktorý zvyšuje kreativitu a produktivitu. Poznáme cenu a termín príchodu na trh