Philips s týmto modelom ukázal, ako sa robí kvalitný televízor.

Použil OLED panel so 4K rozlíšením, spojil sa s legendárnym výrobcom zvukových zariadení Bowers & Wilkins, navrhol krásny dizajn, použil operačný systém Android TV, všetko ošperkoval efektným zadným osvetlením Ambilight a výsledok je jasný – jeden z najlepším televízorov na svete.

Dizajn

Testovali sme ho v 65-palcovom vyhotovení a je to veľký televízor. Dá sa umiestniť aj stenu, veľmi dobre vyzerá pri umiestnení na stôl. Pôsobí vtedy, ako keby sa vznášal vo vzduchu. Ihneď si všimnete integrovaný soudbar s ikonickým výškovým reproduktorom a tiež zaujímavé diaľkové ovládanie. To je pomerne dosť veľké, sú na ňom priame tlačidlá na Netflix, Prime Video a Rakuten TV. Dobre sa drží v ruke, hlavne jeho zadá časť pôsobí v ruke príjemným dojmom.

Philips OLED+936Zdroj: TOUCHIT.sk
Philips OLED+936 a jeho diaľkové ovládanie

Soundbar je prepojený pomocou jediného kábla s elektronickou výbavou v televízora a manažment káblov umožňuje jeho ukrytie.

Philips OLED+936Zdroj: TOUCHIT.sk
Philips OLED+936

Rám je z leštenej ocele, samotný panel je v hornej časti mimoriadne tenký. Na zadnej strane je štvorstranný systém zadného osvetlenia Ambilight. Hmotnosť televízora v zloženom stave je niečo nad 20 kg.

Technologická výbava

Televízor OLED+936 používa najnovšiu technológiu panelu OLED od LG s vysokým jasom. Obraz spracováva a vylepšuje pomocou vlastného procesoru P5 s použitím umelej inteligencie. Z ponuky Philips je toto najvyšší model a sledovanie obrazu vás doslova poteší na duši.

V zadnej časti 4 HDMI vstupy s podporou vysokej snímkovej frekvencie pre konzoly Xbox série X a PlayStation 5. HDMI 2 podporuje eARC, ak by ste napr. chceli pripojiť ďalší externý soundbar k tomuto televízoru.

Philips OLED+936Zdroj: TOUCHIT.sk
Philips OLED+936 a porty v spodnej časti

Dva zo štyroch konektorov HDMI majú plnú šírku pásma 48 Gbps s podporou HFR (High Frame Rate) 4K pri 120 Hz z konzoly PS5, Xbox X alebo z počítača. S touto výbavou je televízor pripravený byť centrom moderného domáceho kina. Podpora VRR (Variabile Refresh Rate) zahŕňa NVIDIA G-Sync aj AMD FreeSync, k dispozícii je aj herný režim ALLM (Auto Low Latency Mode). Povedané zrozumiteľnejšie, Philips OLED+936 je pripravený byť zobrazovacím nástrojom pre najmodernejšie hry.

Okrem terestriálneho tuneru je tu aj satelitný so šachtou na dekódovací CI slot. Nájdete tu aj digitálny optický výstup zvuku.

Philips OLED+936Zdroj: TOUCHIT.sk
Philips OLED+936 s HDMi portami

Na OLED+936 používa operačný systém Android 10. Celok beží plynulo a rýchlo, samotný televízor má na palube 3 GB RAM a 16 GB flash. Z aplikácií sme najviac používali Netflix, YouTube a SkyLink Live TV.

OLED+936 je kompatibilný s technológiou DTS Play-Fi, teda bude vedieť spolupracovať s existujúcimi zvukovými zariadeniami Play-Fi vo vašej domácej sieti.

Proti vypáleniu obrazu má OLED+ 936 špeciálnu technológiu. Tá monitoruje obraz, analyzuje v ňom statické vizuálne prvky ako sú logá alebo texty a príslušnú časť stlmí. Tým zabráni vypáleniu obrazu.

Ambilight

Najväčším ťahákom z funkčnej výbavy Philips je Ambilight, ktorý firma používa už dlhé roky. Je to krásny svetelný efekt, ktorý sa vytvára za televízorom. V tomto prípade zo všetkých štyroch strán. Dá sa synchronizovať aj so systémom inteligentného osvetlenia Philips Hue.

Philips OLED+936Zdroj: TOUCHIT.sk
Philips OLED+936 a rozšírenie obrazu pomocou Ambilight

My sme používali nastavenie, kedy Ambilight vytváral farby, ktoré zodpovedajú obsahu na obrazovke a takto sa vlastne ešte viac rozširuje veľkosť zobrazovaného obrazu. Môžete ho ale použiť aj na živé osvetlenie v obývačke (biele, červené, modré) napr. na zlepšenie nálady pri filmoch a hrách.

Philips OLED+936Zdroj: TOUCHIT.sk
Philips OLED+936 a Ambilight

Kvalita obrazu

Podporované sú štandardy dynamických metadát Dolby Vision a HDR10+, ďalej HLG, HDR10 a HGiG HDR špecifické pre hry.

Novou funkciou v tomto televízore je schopnosť merať okolité svetlo v miestnosti a reagovať naň pomocou funkcie Ambient Intelligence. Výsledkom je naozaj pekný obraz v rôznych obdobiach dňa. Práve z tohto dôvodu Philips vynechal funkciu Dolby Vision IQ.

Philips OLED+936Zdroj: TOUCHIT.sk
Philips OLED+936 a sýty kontrastný obraz

Ako sme spomenuli, OLED+936 využíva najnovšiu technológiu panela LG Display. Philips pri tomto televízore výrazne vylepšil interpoláciu obrazu, čo sa prejaví hlavne pri športových prenosoch. Celkovo sme s kvalitou obrazu mimoriadne spokojní.

Kvalita zvuku

Po zvukovej stránke je to zatiaľ definitívne to najlepšie, čo sme mali v redakcii. Vylepšený audio systém Bowers & Wilkins predstavuje konfigurácia 3.1.2 a dobre si poradí s filmami. Práve tu sa prejaví aj priestorový efekt vo zvuku. Výstupný výkon je 70 W.

Philips OLED+936Zdroj: TOUCHIT.sk
Philips OLED+936 a jeho soundbar

Vyhodnotenie

Cena televízora naznačuje, že máme do činenia s tým najlepším, čo nájdete na súčasnom trhu. Philips namiešal správnu kombináciu komponentov po stránke obrazu aj zvuku. Ak teda hľadáte televízor typu všetko v jednom v efektnom dizajne, potom si tento model vyžaduje vašu pozornosť.

Cena: 2999 eur

Zapožičal: Philips

Galéria

  • Zdroj: TOUCHIT.sk
  • Zdroj: TOUCHIT.sk
  • Zdroj: TOUCHIT.sk
  • Zdroj: TOUCHIT.sk
  • Zdroj: TOUCHIT.sk
  • Zdroj: TOUCHIT.sk
  • Zdroj: TOUCHIT.sk
  • Zdroj: TOUCHIT.sk
  • Zdroj: TOUCHIT.sk
  • Zdroj: TOUCHIT.sk
  • Zdroj: TOUCHIT.sk

Zdroje: vlastné, Philips

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.