TCL ukázal televízor EC78 počas veľtrhu IFA a už vtedy nás zaujal.

Je to televízor s rozlíšením 4K Ultra HD s integrovaným soundbarom Onkyo v spodnej časti. Výborný je jeho bezrámčekový dizajn, kovové vyhotovenie a podpora moderných štandardov ako je Dolby Vision a HDR10+, široké pozorovacie uhly a operačný systém Android. Inštalácia s mobilným telefónom, ktorý s televízorom pripojíte cez Bluetooth, je otázkou chvíľky. Nemusíte pritom zadávať žiadne heslá do Wi-Fi siete ani do aplikácií ako je napr. Netflix. Na našom trhu je televízor dostupný v 55- a 65-palcovom vyhotovení.

Televízor TCL EC78

Televízor TCL EC78, Zdroj: TCL

Zvukový systém Onkyo je vybavený štyrmi reproduktormi, zvuk smeruje dopredu a podporuje Dolby Atmos vo filmoch aj v hrách. Jeho hudobný výkon je až 60 W. Rozlíšenie Ultra HD (3840 × 2160) a viac než 8 miliónov obrazových bodov spolu s technológiou Wide Colour Gamut zabezpečuje obraz veľmi podobný tomu, čo poznáte z moderného kina u vás doma. Oproti bežným LED obrazovkám reprodukuje farby o 30 % vernejšie. Vďaka podpore štandardu HDR 10+ je obraz v podporovaných filmoch bohatý, živý a plný detailov. Podporovaný je kodek H.265/HEVC ako aj norma DVB-T/S2/C.

Televízor TCL EC78

Televízor TCL EC78, Zdroj: TCL

Ak to chcete, môžete tento televízor ovládať hlasom (v angličtine). Takto je možné napr. zmeniť program alebo vstup, nastaviť hlasitosť, ale aj vyhľadať daný obsah. Televízor sa dá umiestniť na stôl pomocou kovového podstavca. Rovnako je možné EC78 umiestniť na stenu. Vo výbave sú 2 porty USB, 3 porty HDMI, Wi-Fi a Bluetooth pripojenie a Miracast. V dodávke sú dve diaľkové ovládania. Konštatujeme, že tento televízor poskytuje výborný obraz aj zvuk a v inteligentnej výbave vôbec nič nechýba.

Ceny: 55-palcová verzia 735 €, 65-palcová verzia 999 € ako darček BT slúchadlá

Zapožičal: www.tcl.com/sk

Značky: