Televízorov je na slovenskom trhu veľa, väčšinou medzi sebou bojujú v kvalite obrazu, zvuku a celkovou výbavou. Existuje aj rad lifestylových televízorov, vybrať si môžete aj televízor na terasu. Ale televízor vytvorený špeciálne do detskej izby, to je na našom trhu naozaj novinka.

KIVI KidsTVZdroj: TOUCHIT.sk
KIVI KidsTV a jeho rámček pripravený na unikátny dizajn

Prichádza s ním spoločnosť KIVI a jej produkt KidsTV spája v sebe najnovšie technológie a lásku k deťom. Jeho rámček je vytvorený tak, aby ste naň mohli umiestniť moduly z bežnej skladačky. Každé dieťa si tak vytvorí vlastný rámček, ktorý bude jedinečný, presne podľa toho, ako si to dieťa predstavuje. Navyše sa dizajn televízora môže meniť každý deň, a tak televízor stále vyzerá ako nový. Ide o LCD LED televízor s DirectLED podsvietením.

KIVI KidsTVZdroj: TOUCHIT.sk
Diaľkový ovládač pre KIVI KidsTV

Druhá charakteristika tohto televízora je zosilnené predné sklo na displeji. Nebude tak vadiť, že pri hre dôjde ku styku hodenej hračky a displeja v televízore. Je odolné aj proti nárazu lopty alebo poškriabaniu od domácich maznáčikov. Tvrdené sklo na displeji je 4-krát pevnejšie, ako je to v prípade normálneho skla. Navyše, celkom odoláva mrazu, je odolné aj proti vysokým teplotám. Na displej je záruka 3 roky.

KIVI KidsTVZdroj: TOUCHIT.sk
Zadná časť televízora KIVI KidsTV aj s nočnou lampičkou

Tretia vlastnosť je lampička v zadnej strane televízora. Nočná lampička AlumiGlow pritom vydáva mäkké a upokojujúce svetlo, ktoré v detskej izbe vytvára pokojnú atmosféru a pomáha zlepšiť spánok dieťaťa. Táto lampička sa ovláda diaľkovým ovládačom a svietiť môže aj vtedy, keď je samotný televízor vypnutý.

Takto svieti v noci zadná lampa na televízore pre detiZdroj: TOUCHIT.sk
Takto svieti v noci zadná lampa na televízore pre deti

Nezabudnime na to, že KidsTV je predovšetkým televízor. Využíva operačný systém AndroidTV 11, jeho rozlíšenie je Full HD a jeho uhlopriečka je 32-palcová. Ako sme si vyskúšali, displej ponúka živé farby a vysoký kontrast. Navyše je tu použitá technológia Low Blue Light na ochranu očí detí. 

KIVI KidsTVZdroj: TOUCHIT.sk
KIVI KidsTV a operačný systém AndroidTV

Samozrejme, na televízore sa dá nastaviť rodičovská kontrola, obmedziť sa dá napr. doba jeho sledovania alebo sa dajú monitorovať divácke preferencie. Diaľkový ovládač je vybavený hlasovým ovládaním, čo sa bude deťom páčiť. Okrem toho má priame tlačidlá napr. na vyvolanie ponuky Netflixu. Televízor sa dá ovládať aj kombinovaným tlačidlom v spodnej časti televízora.

Z hľadiska portov tu nájdete 3 HDMI pripojenia, je tu vstup pre DVB-T2/C, dva porty USB a bezdrôtové pripojenia Bluetooth a Wi-Fi. Tiež je tu pripojenie na Ethernet, optický výstup zvuku, 3,5-mm jack port na pripojenie na slúchadlá a tiež je tu dekódovacia CI karta. Stojan je robený tak, že obsahuje obojstrannú pásku, a to chráni televízor pred prevrhnutím.

KIVI KidsTVZdroj: TOUCHIT.sk
KIVI KidsTV je možné prepojiť pomocou HDMI portu a využiť sa dá aj bežná televízia

Výhodou je, že operačný systém AndroidTV11 robí z tohto televízora smart televízor a deti môžu sledovať špecifický obsah napr. na YouTube alebo na iných streamovacích platformách ako sú Netflix, Disney+, HBO Max a pod. Televízor je možné zakúpiť napr. v predajnej sieti Alza.sk.

KIVI KidsTVZdroj: TOUCHIT.sk
KIVI KidsTV

Cena: 349 eur

Zapožičal: KIVI

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.