Priemyselná výrobná spoločnosť Cemtrex sa pohrala s myšlienkou inteligentnej pracovnej stanice a pozdvihla ju na ešte vyššiu úroveň. Výsledkom je inovatívny a zaujímavý produkt s príznačným názvom SmartDesk.

Novinka je podľa jej tvorcov takmer dokonalou pracovnou stanicou, uspokojujúcou aj tie najnáročnejšie úlohy i potreby, ktoré súčasná kancelárska práca potrebuje obsiahnuť, a navyše je ošatená do vskutku elegantného dizajnu. Dominantou SmartDesku je trojica 24″ monitorov, ktoré vedia vo vzájomnej kombinácii vytvoriť jednu obrovskú 72″ obrazovku. Na prvý pohľad zaujme aj inovatívne ovládanie prostredníctvom rozličných bezdotykových gest. Vašimi fotografiami, dokumentmi či rôznymi inými súbormi si tak môžete listovať jednoduchým pohybom rúk vo vzduchu.

Trojica monitorov je pripojená k počítaču s operačným systémom Windows 10 Pro od Microsoftu, o ktorého svižný pohon sa postará ôsma generácia procesoru Intel Core i7. Výkonný počítač so 16 GB (DDR4) RAM, 1 TB pevným diskom a grafikou NVIDIA P1000 je pripevnený k pracovnému stolu z jeho spodnej strany. Z hľadiska konektivity je vybavený jedným USB–C portom, dvomi USB portmi typu 3.1, dvomi USB portmi 2.0, 3,5 mm jack konektorom a jedným ethernetovým vstupom.

Klávesnica i trackpad sú integrované priamo do pracovného stola. Zaujímavou vychytávkou je fakt, že stôl vám vie poslúžiť zároveň ako skener, takže stačí jednoducho položiť dokument na stôl a naskenovať ho môžete pomocou jedného kliknutia. Povrch tejto pracovnej stanice navyše slúži zároveň ako bezdrôtová nabíjačka pre váš smartfón. Výrobca do SmartDesku integroval aj vysúvaciu zásuvku so slúchadlami, vďaka ktorej budete môcť telefonovať či chatovať zo smartfónu bez toho, aby ste sa ho museli dotýkať.

SmartDesk od amerického Centrexu je zaujímavou All–In–One pracovnou stanicou, ktorú si môžete zaobstarať v prípade, že ste ochotní zainvestovať 3 999 dolárov. Ide o elegantne vyzerajúce zariadenie, u ktorého by sme márne hľadali záplavu zbytočných káblov či drôtov. Na druhej strane je však otázne, čo sa stane, ak jednotlivé komponenty začnú časom „odchádzať“ a aké „ľahké“ bude opraviť ich vo vlastnej réžii.

Zdroj: The Verge

 

Prečítajte si aj:

Colorful predstavil naozaj širokouhlý All-in-One počítač