Náramok WRIXO bol vytvorený špeciálne pre deti a seniorov, ktorí najčastejšie nemusia poznať svoj zdravotný stav či diagnózu.

WRIXO je však vhodným nositeľným príslušenstvom pre každého. Funguje na princípe cloudu. To znamená, že na ruke nosíte všetky dôležité zdravotné záznamy o vašej osobe, ktoré by mohli byť nápomocné práve v núdzových situáciách vyžadujúcich si zásah lekárskou službou.

Náramok je vybavený bezdrôtovou technológiou NFC (Near Field Communication), ktorá umožňuje komunikáciu medzi zariadeniami na krátke vzdialenosti. Na to, aby sa ošetrujúci doktor dostal k vašim záznamom, musí jeho mobilný telefón či tablet podporovať túto technológiu, prípadne môže použitím skeneru zosnímať QR čiarový kód nachádzajúci sa na náramku. Až po zadaní svojho telefónneho čísla, na ktoré mu príde dočasne platiaci PIN kód, sa môže prihlásiť do príslušnej aplikácie, ktorá ho následne presmeruje k vašej zdravotnej databáze.

O zverejnení jednotlivých diagnóz rozhodujete vy sami. Je dobré však nezabúdať na to, že informácie o prípadných alergiách, výskytu istých chorôb vo vašej rodine či aktuálny zoznam užívaných liekov môžu ošetrujúcim lekárom pomôcť pri rýchlejšom a najmä správnom aplikovaní vašej liečby.

Náramku WRIXO neprekáža voda, je dostatočne odolný a na svoje fungovanie nepotrebuje žiadne batérie, a teda ani nabíjanie. Zariadenie bolo vyvinuté spoločnosťou Idol Memory, je dostupné v dvoch farbách (modrej a ružovej) a na stránke IndieGoGo si ho teraz môžete objednať za cenu 55 USD.

Zdroj: Mashable

Partnerom rubriky e-Zdravie je mobilná aplikácia Dôvera. Pre viac informácií kliknite sem.