Odštartuje éru cenovo dostupnejších skladacích telefónov?

Skladacie telefóny vzbudzujú čoraz väčšiu pozornosť medzi používateľmi. Jedným z dôvodov je fakt, že Samsung uviedol na trh už niekoľko generácií telefónov tejto kategórie a tiež aj skutočnosť, že ich cena sa postupne znižuje. Minimálne v prípade tzv. „véčiek“ to tak je.

Cena skladacích telefónov však stále nie je taká nízka, aby dokázala osloviť používateľov, ktorých rozpočet na nový telefón je limitovaný hranicou 500 eur. Situácia by sa mohla v blízkej budúcnosti zmeniť – výrobca ZTE predstavil skladací telefón s názvom Libero Flip, ktorého cena je v prepočte menej ako 400 eur. Jediným nedostatkom je fakt, že tento telefón je aktuálne určený iba pre japonský trh.

ZTE Libero FlipZdroj: ZTE
ZTE Libero Flip

ZTE Libero Flip ponúka 6,9-palcový OLED displej s rozlíšením 2790 × 1188 pixelov. Telefón má vo výbave aj vonkajší displej – ten má veľkosť 1,43 palca a rozlíšenie 466 × 466 pixelov, takže pripomína väčšinu dnešných smart hodiniek.

Skladací telefón poháňa procesor Snapdragon 7 Gen 1 v kombinácii so 6 GB RAM a 128 GB úložiskom. K dispozícii je tiež 4310 mAh batéria a operačný systém Android 13. Výbavu uzatvára 50 Mpx hlavný fotoaparát, 2 Mpx hĺbkový senzor a 16 Mpx selfie fotoaparát.

Ako už bolo spomenuté, ZTE Libero Flip je aktuálne určený iba pre japonský trh. ZTE však bude vystavovať na výstave MWC 2024 a 26. februára 2024 by mal predstaviť nové zariadenia. Uvidíme, či medzi nimi bude aj Libero Flip. Ak sa tak stane, určite sa to dozviete na touchit.sk.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit