Google ho koncom februára definitívne odstráni. 

Hudba Google Play má svoje najlepšie roky za sebou. Google v priebehu mesiacov vydával rôzne upozornenia o postupnom odstavovaní služby, ktoré používateľov doviedli až k dátumu 24. február 2021. Spoločnosť k tomuto dátumu vymaže v službe všetky používateľské údaje. Spoločnosť už rozposlala niekoľko e-mailov s upozornením:

„24. februára 2021 odstránime všetky vaše údaje z Hudby Google Play. Zahŕňa to vašu hudobnú knižnicu vrátane všetkých nahraných súborov, nákupov a všetkého, čo ste pridali z Hudby Google Play. Po tomto dátume už nebude spôsob, ako ho získať späť.“

Stále však zostáva nejaký čas a môžete buď preniesť všetky svoje údaje do služby YouTube Music, alebo si ich môžete stiahnuť prostredníctvom služby Google Takeout.

Do prevodu medzi službami je zahrnutý tento obsah:

  • Nahraté a zakúpené skladby
  • Playlisty a stanice
  • Albumy a skladby v knižnici
  • Status skladieb Páči sa mi a nepáči sa mi
  • Fakturačné informácie o odbere, ak ste súčasným predplatiteľom Hudby Google Play

Google tiež prevedie predplatné Hudby Google Play na ekvivalentnú úroveň YouTube Music Premium alebo YouTube Premium (na základe úrovne výhod, ktoré má vaše súčasné predplatné). 

Google za dlhé roky svojho pôsobenia pripravil veľa projektov, ktoré boli časom zrušené. Je preto potrebné sa pripraviť aj na to, že niekedy v budúcnosti môžu zaniknúť aj ďalšie služby spoločnosti.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter odporúča: YouTube Music ma prekvapil, je lepší ako Spotify

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.