Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prestížny elektromobil s kompletným balíkom starostlivosti ponúka na našom trhu spoločnosť Business Lease Slovakia.

Prestížny elektromobil Tesla je už dostupný aj pre svojich priaznivcov na Slovensku. Hoci tu stále nemá autorizovaného predajcu, ako prvá ho na operatívny lízing u nás začala po dohode s Teslou ponúkať spoločnosť Business Lease Slovakia, a to s kompletným balíkom starostlivosti. „Od Tesla Motors budeme priamo objednávať a dodávať elektromobily Tesla vrátane zabezpečenia všetkých služieb, ako aj nabíjacích staníc,“ spresnil generálny riaditeľ Business Lease Slovakia Björn van den Berg.

Elektromobily Tesla sú špičkou vo svojej kategórii a aj preto si spoločnosť vo svete vyberá partnerov tak, aby poskytovali špičkovú starostlivosť. V prípade Tesly Experience, produktu operatívneho lízingu, ide popri poskytovaní najlepších technológií vo vybavení či bezpečnosti, hlavne o zážitok z jazdy a maximálnu starostlivosť od začiatku užívania. „A to od financovania nadobudnutia vozidla, jeho dodanie klientovi, cez úhradu nákladov s registráciou na Slovensku, daní, poistenia až po krytie nákladov na servis vozidla, dodávku nabíjacej stanice, cestnú asistenciu či poskytovanie náhradnej mobility podľa potreby,“ spresňuje Björn van den Berg. Business Lease kryje aj dopravné náklady dodania, keďže vozidlá budú dodávané z Tesly v Holandsku. „V rámci komplexnej starostlivosti zabezpečíme aj servis vozidla do Viedne vrátane pick up servisu, ako aj záruky,“ dodáva.

Podľa Tesly práve Business Lease najlepšie spĺňa tieto požiadavky na poskytovanie starostlivosti. Jednak je to vďaka 25-ročným skúsenostiam materskej spoločnosti s operatívnym lízingom, ako aj jej schopnosťou poskytnúť maximálnu starostlivosť a mobilitu (v portfóliu už má 60 elektromobilov značky Tesla).

Spoločnosť Business Lease Slovakia môže ťažiť z know-how materskej firmy v Holandsku, kde je elektromobilita  rozšírená aj vďaka daňovému zvýhodneniu zo strany štátu. „Cieľom spoločnosti je ponúkať inovatívne riešenia mobility, ktoré sú praktické, finančne výhodné a ohľaduplné k životnému prostrediu. Hoci na Slovensku štát zatiaľ elektromobilitu nepodporuje, sme pripravení uspokojiť dopyt tým, že vieme v rámci fixnej uzatvorenej kalkulácie garantovať zostatkovú hodnotu po ukončení prenájmu vozidla. A to pre všetky dostupné modely elektromobilov na slovenskom trhu,“ podotýka k tomu Lucia Čišková, obchodná riaditeľka Business Lease Slovakia.

Tesla1Aktuálny počet elektromobilov v Holandsku je takmer 50 tisíc, čo je už dnes viac ako sa pôvodne plánovalo. „Do roku 2020 je plánovaný počet na úrovni 200-tisíc a do roku 2030 sa predpokladá 2 milióny elektromobilov,“  hovorí Čišková. Vzostupný trend očakáva aj u nás.

Nateraz dopyt po e-car pribúdal hlavne kvôli spoločenskej zodpovednosti, ako aj od firiem, ktoré sú inovatívne, tzv. „trendsetteri“. Záujem však očakáva aj od spoločností vyrábajúcich elektrickú energiu a štátnych spoločností, ktoré budú chcieť ísť príkladom. „Začnú však pribúdať aj firmy, ktoré si uvedomia, že elektromobily nemusia byť cenovo nedostupné,“ konštatuje Lucia Čišková.

Dôvodom je, že obstaranie si elektromobilu cez operatívny lízing nevyžaduje žiadnu vstupnú investíciu. Ceny elektriny a servisných nákladov sú oveľa nižšie v porovnaní s klasickými vozidlami a s elektromobilom dodáva spoločnosť aj nabíjaciu stanicu. „Pri operatívnom lízingu sa platí len skutočný čas využívania auta, teda rozdiel medzi nadobúdacou hodnotou vozidla a zostatkovou cenou po skončení prenájmu. Vďaka vysokým zostatkovým hodnotám elektromobilov tak už vieme ponuku operatívneho lízingu nastaviť rovnako cenovo výhodne ako klasické vozidlá. Mesačné platby nájmu sú pre firmu fixné a bez rizika odpredajnej ceny či servisných nákladov,“ konštatuje Björn van den Berg.

Elektromobil Tesla v kocke: Zrýchlenie z 0 na 100 km za 3,1 sekundy, dojazd 434 km, pohon všetkých kolies

Značky: