Kancelárske myši na našom trhu majú rôzne tvary a veľkosti a tak tu máme konečne myš, ktorú hneď po prvom uchopení môžeme nazvať ergonomickou.

49018-49018-global-no-packaging-angled

Dizajn a vyhotovenie

Myš Go Ergo patrí do skupiny tých väčších a oblejších (116 × 76 × 41 mm). Nejde tu o čo najmenšie rozmery, keďže toto nie je vyslovene cestovná myš. Avšak asi len málokto má dve myši, jednu do kancelárie a jednu na cestovanie. A tak aj túto si bez problémov môžete nosiť všade so sebou pravdepodobne to tak aj budete robiť. Nám sa myš veľmi páčila a je vhodná pre používateľov s väčšími dlaňami. Tí boli neraz „diskriminovaní“ práve rozmermi chrbta a jeho rádiusom.

Ide o optickú myš s červeným svetlom snímača. Existuje aj káblová verzia. Má rovnaký názov, len bez prívlastku Wireless.

49018-49018-global-no-packaging-flat

Ocenili sme aj to, že ide o 5-tlačidlovú myš. Nekupujete si teda veľkú a príjemnú myš, no s obmedzenou funkcionalitou. Na ľavej strane, v mieste pre pravý palec, sú dve tlačidlá. Určené na pohyb tam a späť. Na prechádzanie v Prieskumníkovi a na webe je to neoceniteľný faktor. Šetrí čas a keď si na tento systém zvyknete, trojtlačidlová myš bude trápením. Je skutočne nepohodlné, aby ste pre pohyb tam a späť na webe klikali kurzorom na tlačidlá v prehliadači. V mieste pravého palca je pogumovanie, ktoré spríjemňuje úchop. Inak je myš dokonale hladká a lesklá- V čiernej farbe s tmavosivým rámom vyzerá skutočne dobre.

Na pripojenie k počítaču používa vlastný prijímač. Ide o verziu nano, takže ho môžete mať v notebooku stále zapojený aj počas jeho prenášania. Tlačidlá myši sú tichšie a nehlučné je krokové rolovacie koliesko. To je jemne pogumované a dobre sa s ním pracuje. K myši výrobca nedodáva žiadne ovládače. Nie sú ani potrebné, pravdepodobne len málokto by menil funkcionalitu tlačidiel.

Používanie

Myš sa dobre používa na klasickom kancelárskom stole. Vyskúšali sme ju aj na nerovných povrchoch a vďaka šiestim zaobleným podložkám sa dobre kĺže aj na nich. Funguje aj na látkovom povrchu. Nefunguje ale na lesklých plochách. Preto sa nedá použiť na sklenených stoloch alebo povrchoch ako napríklad obálke nášho magazínu touchIT hard. Ak budete myš používať v kaviarni s mramorovými stolmi, budete potrebovať nejakú podložku, napríklad v podobe klasických novín.

49018-49018-global-no-packaging-back

 

Doplnené

Podľa nezávislého hodnotenia má myš niektoré menšie neduhy. Týkajú sa najmä zvyku na prostredné tlačidlo – koliesko myši. Jeho stlačenie vyžaduje prehmat v ruke, no to je spôsobené práve vypuklejším chrbtom myši. Ak teda chcete stlačiť koliesko, potrebujete si na jeho umiestnenie pri danej veľkosti myši chvíľu zvykať.

Druhým nepríjemných faktom je, že ovládač nevie myš prebudiť po prechode PC z režimu spánku. Ak teda uspíte počítač, budete musieť odpojiť prijímač a znovu ho zapojiť. Je to špecifikum danej zostavy. Na testovacích notebookoch sme s týmto nezaznamenali žiadne problémy.

Výhody

  • Skutočne ergonomický tvar
  • Výborná pre väčšie dlane
  • Jemné kĺzanie aj na nerovných povrchoch
  • Tiché rolovacie koliesko

Nevýhody

  • Nefunguje na lesklých povrchoch

Verdikt touchIT.sk

Verbatim Go Ergo Wireless je podarená myš. Konečne je na trhu pohodlná a ešte k tomu 5-tlačidlová myš, ktorá sa dá rozumne používať. Nebudete z nej mať odtlačené kosti na konci dlane. Prijateľná cena z nej robí dostupné príslušenstvo, ktoré kúpu odporúčame zvážiť.

Cena: 19 EUR

Zapožičal: Verbatim

8.5 Skutočne ergonomická myš

Verbatim Go Ergo Wireless je podarená myš. Konečne je na trhu pohodlná a ešte k tomu 5-tlačidlová myš, ktorá sa dá rozumne používať. Nebudete z nej mať odtlačené kosti na konci dlane. Prijateľná cena z nej robí dostupné príslušenstvo, ktoré kúpu odporúčame zvážiť.

  • Vyhovotenie 8
  • Snímanie povrchu 7
  • Ergonómia 10
  • Cena 9

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.