Test slúchadiel trochu inak, od používateľa so zrakovým postihnutím.

Prinášame druhý test slúchadiel, ktorý sme nechali otestovať nevidiacim používateľom – Filipom. Na zvuk sa môže sústrediť viac ako my, tu sú jeho postrehy.

image---jbl-everest-300_nowat

Mal som možnosť recenzovať slúchadlá JBL Everest 300, bielej farby.

Priaznivci čiernej nemusia smútiť, na našom trhu sú aj v tejto farbe. Mal som tú možnosť skúšať ich pár dní, tu sú postrehy a dojmy.

Konštrukcia tohto modelu je naozaj kvalitná a pevná a pri manipulácii s nimi už na prvý dotyk viete, že máte v rukách slúchadlá, ktorých cena je okolo 150 EUR. Slúchadlá nevŕzgajú a znesú aj menej šetrné zaobchádzanie.

Slúchadlá na hlave sedia dobre, nepadajú, ale po dlhšom čase na hlave som ich musel dať dole, pretože ma začali tlačiť a majú naozaj veľký prítlak. Odhlučnenie je na vysokej úrovni. Po nasadení prestanete počuť akýkoľvek okolitý zvuk. Pre nevidiacich mám jednu dobrú radu. Doma povedzte členom rodiny, aby sa vás nechytali, že idete počúvať hudbu. Ja som na túto drobnosť zabudol, v noci som počúval a zrazu sa ma niekto dotkol. Poriadnemu preľaknutiu som sa neubránil.

Ovládanie je veľmi jednoduché, nemám žiadne výhrady. Bluetooth funguje bez problémov, samozrejme cez steny Bluetooth vypadáva, ale to je tak pri všetkých zariadeniach s Bluetooth. Samozrejmosťou je  taktiež aj možnosť počúvať cez kábel. Pri bezdrôtovom počúvaní mi batéria vydržala pekných 22 hodín, čo je myslím celkom slušné. Nabíja sa cez microUSB. Zdieľanie hudby cez funkciu ShareMe funguje tak ako má. Naopak telefonovanie cez handsfree ma veľmi nenadchlo. Má to ešte zopár múch v podobe slabšieho mikrofónu, volaná osoba sa sťažovala na zhoršenú kvalitu hovoru.

Pri počúvaní hudby som mal zmiešané pocity. Na jednej strane sú tu veľmi dobré stredy a výšky, ale basy sú  slabé. Ak chcete slúchadlá so silnými basmi, tieto slúchadlá nie sú to pravé orechové. Na dnešnú modernú prebasovanú hudbu nestačia, naopak taký jazz ,klasiku, gitaru nájdu svoje uplatnenie. Slúchadlá majú 40 mm meniče, pre niekoho je to v poriadku, osobne preferujem 50 mm veľkosť. Maximálna hlasitosť je vysoká a neodporúčam slúchadlá používať na maxime, uši máme len jedny.

Verdikt

Slúchadlá sú vhodné pre užívateľa, ktorý presne vie, čo chce. Ak neholdujete mohutným basom, ale chcete si vychutnať neskreslenú, autentickú hudbu, tak vám ich odporúčam a kúpu neoľutujete.

Filip Szalay

Značky: