Inteligentná klávesnica a vylepšenie herného panelu. Podstatných noviniek je však viac.

Nová zostava s označením Windows 10 Insider Preview Build 17692 je už zo série Release Candidate 5 a majú k nej prístup Insideri zapojený do Fast ringu alebo tí, ktorí mali v minulosti zvolenú voľbu Skip Ahead. Teda na preskočenie priamo na ďalší významnejšiu zostavu.

Klávesnica na obrazovke dostane novú podporu inteligentného režimu. Bude navrhovať slová a Emoji, tak ako to poznáte z iOS alebo Androidu. Ako to už býva, podpora bude zatiaľ limitovaná na niekoľko jazykov – angličtinu (USA, UK), francúzštinu, nemčinu, taliančinu, španielčinu, portugalčinu a ruštinu.

Zjednodušenie prístupu získava vylepšenie v podobe zväčšenia písma naprieč systémom. Teda v aplikáciách typu Win32 a Universal Windows Application. Znamená to, že väčšie texty uvidíte v menu Štart, Prieskumníkovi, Nastaveniach atď.

To samozrejme bez toho, aby ste museli meniť mierku zobrazenia pre systém. Dobrá vlastnosť, ktorá by mala byť užitočná na Full HD a 4K displejoch. Pri zmene mierky sa totiž zväčší objemovo všetko a prakticky nemáte úžitok z plochy v podobe pixelov. V poriadku, mali ste jemnejší text, no za cenu miesta na obrazovky HD rozlíšenia.

Funkcia zatiaľ nefunguje úplne správne, najmä pri vkladaní textu sa môžu objaviť niektoré nezrovnalosti, keďže nie všetok text je zväčšený. Niektoré texty neboli zväčšené.

Hráči ocenia nové funkcie herného panela. Pri ovládaní zvuku sa dá zmeniť zariadenie zvukového výstupu, takisto aj upraviť hlasitosť alebo stlmiť. Odteraz uvidíte aj FPS, vyťaženie CPU, využitie grafickej a systémovej RAM.

Zostava prináša aj ďalšie novinky, najmä však obrovský počet opráv. Takisto sú v čase vydania známe aj problémy, ktoré nie sú v tejto zostave opravené. Detailný zoznam funkcií a chýb si môžete prečítať priamo na blogu Windows.

Zdroj: Windows Blog

Prečítajte si aj:

Čo robiť, ak aktivovaný Windows 10 neprestajne žiada novú aktiváciu?

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.