Huawei Watch 2 LTE sú hodinky, ktoré sú vybavené platformou Android Wear.

Google oznámil v dobe prípravy tohto článku, že začína distribuovať novú verziu systému, ktorá je založená na Androide 8.0 a prináša podporu nových jazykov. Slovenčina ešte nie je podporovaná, avšak Android Wear dostal oficiálnu podporu češtiny. To by mohlo čiastočne uľahčiť používanie, najmä hlasové povely a diktovanie, kým sa dočkáme plnej kompatibility so slovenčinou. Aktualizáciu sme počas testovania nezískali, takže zatiaľ nevieme posúdiť, nakoľko je čeština prínosom.

Huawei Watch 2 LTE majú výdrž na úrovni 1 až 1,5 dňa. 1-dňová výdrž sa môže ešte o niečo skrátiť, ak budete počas dňa aktívne používať GPS počas športovania a využijete aj podporu mobilnej konektivity. Hodinky však ponúkajú inteligentné zapínanie/vypínanie mobilného pripojenia podľa toho, či sú pripojené k telefónu cez Bluetooth alebo nie.

Každopádne, možnosť ísť si zabehať iba s hodinkami a tie použiť na telefonovanie a na vzdialené pripojenie k telefónu – takže máte prehľad o notifikáciách, má svoje výhody a pre niekoho môže byť dôvodom pre kúpu hodiniek.

Huawei Watch 2 sa u nás predávajú iba v športovom prevedení s plastovým telom a silikónovým remienkom v balení. Hodinky umožňujú výmenu remienka s dĺžkou 20 mm. Operačný systém Android Wear nereaguje vždy tak plynulo, ako by sme očakávali, čo je škoda.

Huawei Watch 2 LTE
DisplejAMOLED, 1,2″, 390 × 390
SenzoryGPS, GLONASS, výškomer, senzor tepu, akcelerometer, gyroskop, senzor svetla
Odolnosť voči vodeIP68
Monitorovanie spánkuNie, iba pomocou aplikácií
Dostupné úložisko2,5 GB
Offline hudbaLokálne súbory + Hudba Google
Výdrž batérie1 deň
Platby cez NFC*Áno, Android Pay
Zaujímavé funkcie4G konektivita, telefonovanie, výborné prepojenie s Androidom, aplikácie
KompatibilitaAndroid, iOS

Treba sa zmieriť s tým, že animácie sú niekedy trhané a že reakcie zariadenia nemusia byť vždy svižné. Ovládanie je možné iba pomocou dotyku na 1,2-palcovom OLED displeji. Jeho rozlíšenie je 390 × 390. Výhodou Android Wearu je výborné prepojenie s telefónom, obojsmerná komunikácia a možnosť reagovať na notifikácie priamo cez hodinky.

Huawei Watch 2 môžu byť atraktívne pre ľudí, ktorí chcú platiť hodinkami. Ako jediné hodinky v teste podporujú platobný systém Google Pay. Platenie pomocou Huawei Watch 2 sme otestovali, funguje aj u nás, ale vždy treba odblokovať aplikáciu Google Pay v hodinkách.

Hodinky od Huawei majú výborné športové funkcie a dnes na trhu nenájdete lepšie Android Wear zariadenie so zameraním na fitness, ako je práve Huawei Watch 2. Ponúkajú pravidelné meranie tepu v pokoji, upozornia na neaktivitu po hodine a počas trénovania neustále merajú tep a sledujú GPS pozíciu.

Tréning je vhodné spustiť manuálne, hodinky však dokážu aj automaticky rozpoznať aktivitu, hoci v takom prípade poskytnú obvykle menej údajov. To však platí aj pre konkurenciu. Sledovanie spánku nie je súčasťou systémovej výbavy, môžete využiť aplikácie tretích strán, napr. Sleep as Android. Hodinky majú odolnosť voči vode stupňa IP68, odolnosť voči vode pri plávaní však neponúkajú.

Hodnotenie

+ V rámci Android Wear hodiniek najlepšie fitness funkcie
+ Prepojenie s Androidom a podpora aplikácií
+ Možnosť telefonovania a vzdialeného pripojenia k telefónu cez 4G
– Slabšia výdrž batérie
– Nedá sa s nimi plávať
– Horšia optimalizácia systému a absencia slovenčiny

Cena: 324,90 EUR

Zapožičal: Huawei

Verdikt

Pokiaľ hľadáte k Androidu nejaké hodinky, ktoré umožnia lepšiu interakciu s notifikáciami, do úvahy prichádzajú Huawei Watch 2. Android Wear hodinky majú slabšiu výdrž batérie, aktuálne nepodporujú slovenčinu a optimalizácia systému tiež nie je vždy taká plynulá, ako by sme čakali. Majú však výbornú podporu aplikácií a Huawei Watch 2 sa u nás predávajú aj v 4G verzii, takže si do hodiniek môžete vložiť nano SIM kartu. Je to praktické, využívali sme to.

Prečítajte si aj: 

Duel: Huawei Watch 2 vs. Samsung Gear Sport

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit