Slúchadlá pre hráčov bývajú vždy niečo extra.

Ak je to navyše iniciatíva HyperX, zážitok je zaručený. Toto sú slúchadlá, ktoré sa môžu smelo rovnať s profi modelmi. Hráči totiž potrebujú stabilné meniče, konštrukciu aj široký frekvenčný rozsah. To všetko dostanú v modeli Cloud Revolver. Majú 50 mm meniče a oceľovú konštrukciu. Na uši sadnú dokonale aj s minimálnym prítlakom. Bohaté polstrovanie obalené koženkou je príjemné a počíta sa s tým, že ich budete používať dlhodobo. Silnejšia výplň je aj na spojovacom moste, takisto obalená do koženky s červeným prešívaním. Ak ste čo i len príležitostný hráč a potrebujete nejaké slúchadlá, toto môže byť vhodný model. Zároveň máte istotu, že ich využijete aj na hudbu. Po dizajnovej stránke vyzerajú slúchadlá veľmi dobre. Škoda len, že červené prvky na mušliach nie sú podsvietené. Mikrofón je odnímateľný cez audiokonektor. Nebude zavadzať, ak ho pri hraní nepotrebujete. Ak hráte alebo počúvate hudbu na prenosnom počítači, využijete hlavný kábel. Pre stolný počítač alebo všetky herné konzoly tu máte predlžovací kábel. Tam je vstup a výstup rozdelený do dvoch audiokonektorov s možnosťou vypínania mikrofónu priamo na kábli. Základný kábel má dĺžku 1 m, prídavný je s dvojnásobnou dĺžkou.

„Ste občasní hráči a máte radi dobrý zvuk? Herné slúchadlá nie sú len na hry, odporúčame ich aj na hudbu“

Zvukovo sú vynikajúce. V hrách jednoznačne pocítite širokospektrálne pokrytie. Výpravné žánre s hudobným sprievodom a hovorenou rečou alebo strieľačky si naozaj vychutnáte pri plnom ozvučení. Zvuk je vyvážený, teda prejavujú sa aj basy, no tie nie sú umelo vytiahnuté. Sú veľmi dobre podané s ostatnými zložkami. Práve stredy a basy si budete v hernom prostredí pochvaľovať. Hry sú hlavne o grafike, no pri nasadení týchto slúchadiel budete hrať ďalej len aby ste si vychutnali hudobný a efektový sprievod.

Hodnotenie

+ vynikajúca konštrukcia, objem polstrovania, vykreslenie a detaily zvuku
– žiadne odhlučnenie

Zapožičal: Kingston
Cena: 109 EUR

Verdikt

Kingston HyperX Cloud Revolver sú hráčske slúchadlá s kvalitným zvukom. Ten ide do detailov, a tak si ich vychutnáte pri všetkých žánroch hier ako aj hudby.

Parametre a hodnotenie testovaných slúchadiel:

Názov modelu / Technické parametreKingston HyperX Cloud Revolver
Typdrôtové, jack
Veľkosť meniča [mm]50
Odhlučnenie od okoliažiadne
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 22 000
Typ konektorarovný
Skutočná hmotnosť [g]353
Hodnotenie Výsledky
Vlastné odhlučnenie1/5
Odhlučnenie od okolia1/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / výkon5/5
Obchodné informácie Výsledky
Cena [EUR s DPH]109,00

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júlovo-augustovom vydaní TOUCHIT č. 6/2016 ako súčasť veľkého testu slúchadiel, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Testovali sme: Slúchadlá Creative Aurvana ANC

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.