Vďaka kvalite obrazu, jasu až do 8000 lúmenov a integrovanej technológii Edge Blending, ktorá poskytuje súvislý obraz na viacerých obrazovkách, sme zistili, že tento výkonný laserový projektor je ideálny pre firmy, ktoré premietajú vo väčších konferenčných miestnostiach, školských prednáškových sálach, múzeách a iných inštitúciách.

Vďaka svojim jedinečným vlastnostiam získal projektor ocenenie „Best of Show“ na výstave Projection Expo 2021.

Elegantný dizajn a biela farba projektora umožňujú jeho bezproblémové začlenenie do akéhokoľvek interiéru. K dispozícii je aj celočierna verzia, vďaka ktorej sa dá ľahko ukryť v tmavom prostredí, ako sú múzeá alebo podobné inštitúcie. Tichá projekcia pomáha ľuďom sústrediť sa na premietanú scénu a vychutnať si sprievodný zvuk.

Hladina hluku v tichom režime je takmer nepočuteľných 27 dB. Model PT-MZ880 sa štandardne dodáva s objektívom so zoomom 1,61 – 2, 76 : 1 a spoločnosť Panasonic tiež tvrdí, že je kompatibilný s novými objektívmi so zoomom a nulovým posunom pre veľmi krátke vzdialenosti.

Projektor PanasonicZdroj: Panasonic
Projektor Panasonic

Technológia viacerých laserov zaručuje vysoký jas a živé farby aj bez toho, aby ste museli vypnúť osvetlenie premietacej miestnosti. Vďaka výberu režimov zobrazenia optimalizovaných pre rôzne typy obsahu a povrchov obrazovky a technológiám dynamickej optimalizácie, ktoré neustále prispôsobujú obraz prostrediu a obsahu, si diváci môžu vychutnať maximálnu viditeľnosť bez toho, aby museli stlmiť osvetlenie premietacej miestnosti.

Technológia dynamického kontrastu analyzuje vstupný signál snímku po snímke a optimalizuje výstup svetelného zdroja podľa požiadaviek na kontrast každej scény. To výrazne zvyšuje kvalitu premietaného obrazu v scénach, kde sa svetlé a tmavé obrazy často zamieňajú.

Technológia Daylight View Basic zmeria osvetlenie v projekčnej miestnosti, optimalizuje poltónové farby a upravuje jas podľa úrovne okolitého svetla. Sofistikované algoritmy extrahujú údaje zo štyroch frekvenčných pásiem signálu, zostrujú kontúry, korigujú obrysy a redukujú šum na lepšie rozlíšenie textu a detailov vo videu a grafike.

Systém podpory viacerých obrazoviek umožňuje prekrývanie okrajov susedných obrazoviek, reguláciu jasu a jednotné vykresľovanie farieb. Zmeny v reprodukcii farieb každého projektora sa dajú programovo ovládať z počítača. V režime viacerých obrazoviek môžete používať aj trojnásobný digitálny zoom a až deväť obrazov (3 x 3) môžete miešať a premietať na viacerých obrazovkách.

Projektor je kompatibilný s technológiami Crestron Connected, Art-Net DMX a PJLink, čo v praxi znamená kompatibilitu so zariadeniami 4K, ktoré sú už na trhu. Aplikácia Smart Projector Control umožňuje intuitívne ovládanie zo smartfónov a tabletov, ako aj nastavenie displeja v pohotovostnom režime. Pridanú hodnotu poskytuje aj softvér Multi-Monitoring & Control, ktorý umožňuje monitorovanie prevádzkových parametrov.

Projektor je šetrný k životnému prostrediu, má umývateľný ekologický filter, ktorý sa dá opakovane použiť. V porovnaní s predchádzajúcim modelom MZ770 má o 20 % nižšiu spotrebu energie. Panasonic PT-MZ880 vyniká aj prevádzkovou spoľahlivosťou. Laserová jednotka vydrží viac ako 20 000 hodín bez údržby.

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Panasonic.

Prečítajte si aj: