Smartfóny značky Alcatel sa na globálny trh dostávajú vďaka čínskej spoločnosti TCL, ktorá je výrobcom smartfónov a okrem iného vlastní práva na výrobu smartfónov značky Nokia.

Do redakcie sa nám dostal veľmi zaujímavý smartfón z kategórie low-end. Aj keď tieto zariadenia nemajú ambíciu svojimi špecifikáciami ani funkciami nikoho prevalcovať, sme radi, že už ponúkajú dostatočný výkon v peknom dizajne.

O samotnom zameraní smartfónu na cieľovú skupinu nás informuje samotné balenie, ktoré je farebné s obrázkami mladých ľudí. My si ho však vieme predstaviť aj ako mobil pre menej náročných užívateľov, školákov, ktorí nepotrebujú najmodernejšie výdobytky techniky, prípadne ako záložný smartfón na cesty do prírody alebo jednoducho tam, kde hrozí riziko poškodenia drahšieho zariadenia.

O tom, že nás dokázal zaujať aj smartfón z najnižšej kategórie, tzv. low-end, vám priblížime v tejto recenzii.

Unboxing

PIXI 4 k nám dorazil v malej farebnej krabičke, na ktorej je vyobrazený smartfón s logom Alcatel a označením modelu. Na pravej bočnej strane sa dozvedáme hlavné výhody zariadenia. V balení spolu so smartfónom dostávame okrem príručiek aj sieťový adaptér s výstupom 550 mAh, USB kábel a slúchadlá.

Obsah článku

1. strana: Predstavenie a Unboxing
2. strana: Konštrukcia a hardware
3. strana: Software a konektivita
4. strana: Fotoaparát, zvuk a médiá
5. strana: Hodnotenie

1 2 3 4 5

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.