Fotoaparát, zvuk a médiá

Fotoaparáty ponúkajú v rámci zaradenia solídnu kvalitu. Predný selfie fotoaparát produkuje obstojné fotky aj v prípade prisvetlenia LED bleskom. Fotky sú síce nižšej kvality, ale na zdieľanie na sociálnu sieť nepotrebujeme mať super ostré fotky, hlavne nech je zábava.

V prípade použitia LED blesku sú fotky niekedy presvetlené.

Zadná kamera je ale úplne niečo iné. Tu sa udialo hlavné prekvapenie. Fotky síce takisto ako predná kamera nespĺňajú kritériá drahších zariadení, ale fotenie je pohodlné. Fotoaparát je rýchly a dokáže veľmi dobre reagovať na vyváženie bielej farby.

Dokonca tu nájdeme aj HDR, ktoré je dosť agresívne a prifarbuje snímanú scénu. Takto napomáha produkovať pekné živé zábery, ktoré sa dajú kľudne vytlačiť a založiť do albumu. K fotke môžeme priradiť súradnice GPS, nastaviť expozíciu, pridať farebný efekt alebo môžeme nastaviť vyváženie bielej farby, pokiaľ nám nevyhovuje automatická voľba.

Ako spúšť môžeme použiť tlačidlá hlasitosti.

Pri videu nám pre lepšie zábery pomôže elektronická stabilizácia. A dá sa využiť takisto ako pri fotkách, tak aj HDR.

Video je tiež prekvapením tohto zariadenia. Je plynulé s dobrým vyhodnocovaním snímanej scény.

Napriek všetkým pozitívam, nemožno očakávať dokonca ani kvalitu strednej triedy. Ak by sme sa však vrátili pár rokov dozadu, mohli by sme takýto “foto smartfón” pochváliť. No vývoj nezastavíme.

Maximálne rozlíšenie videa je 1080p pri 30 fps. My sme boli spokojní aj s kvalitou pri 720p.

Zvukový prejav cez hlavný reproduktor je hlasný, ale chýba tu akákoľvek basová zložka. Našťastie nám to reproduktor vynahradzuje hlasitosťou. Niektoré notifikácie spôsobovali až šok. Ale tu je garancia, že žiadnu udalosť dňa neprehliadnete.

Slúchadla, ktoré sú súčasťou balenia odporúčame používať iba ako anténu pre zabudované FM rádio, ktoré podporuje RDS a aj Radio text. Bežne v obchode za pár eur kúpite kvalitnejšie.

Zvuk v kvalitných slúchadlách je už v poriadku. Kvôli doladeniu zvukového výstupu odporúčame použiť ekvalizér. Nám sa však páčil zvuk, ktorý išiel do slúchadiel bez použitia ekvalizéru. Testovali sme so slúchadlami Xiaomi Piston 3.

Obsah článku

1. strana: Predstavenie a Unboxing
2. strana: Konštrukcia a hardware
3. strana: Software a konektivita
4. strana: Fotoaparát, zvuk a médiá
5. strana: Hodnotenie

1 2 3 4 5

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.