Tento reproduktor je určený k TV.

Taký má aj dizajn a podlhovastý reproduktor ozvučí obývačku priestorovým efektom. Ide o bezdrôtovú zostavu, ktorú môžete prepojiť aj audio alebo optickým káblom. Hlavný zvukový panel má dva stredo-výškové meniče, na basy je pridaný subwoofer. Ten sa s hlavným reproduktorom spojí bezdrôtovo. Stačí ich oba zapojiť do elektrickej siete a stlačiť tlačidlo na linkovanie. Všetko prebehne automaticky a je to nadmieru jednoduché. Pointa je ale v tom, že to naozaj dobre funguje.

Žiadne zložité prepínanie ani študovanie manuálu, kedy čo stlačiť. Hlavný reproduktor si dáte pred seba či už pod TV alebo na vyvýšené miesto. Odporúčame však policu nad TV prijímačom. Na zemi necháte nastojato postavený basový reproduktor. K zostave je diaľkové ovládanie, ktoré umožňuje prepínanie zvukových nastavení ako aj nastavenie intenzity basov. Tie sú aj pri maximálnom nastavení dynamické a neprehlušujú celkový zážitok z počúvania. Hlavný reproduktor má tlačidlá ovládania vstupu, hlasitosti, stlmenia a párovania. To všetko ale spravíte aj cez malý diaľkový ovládač.

Prečítajte si tiež recenziu na reproduktor Harman / Kardon Soundsticks Wireless

Intenzitu nízkych tónov nastavíte len tu. Zvukovo sú zastúpené tri režimy ekvalizéra. Na video, hudbu a hlas. Paradoxne, aj hudbu sme si zvykli počúvať pri nastavení pre video. Hlasový ekvalizér charakteristicky nazvaný ako News sa hodí naozaj len na správy alebo diskusné relácie. Pri filme znie zvuk neprirodzene. To je v poriadku, tento režim má svoje jasné určenie. Kvalita zvuku je veľmi dobrá. Je ale cítiť, že toto je reproduktor ako ozvučenie TV prijímača, nie ako hlavná audiozostava. Basy boli príjemne dynamické, nevtieravé a jemne mäkké. V tomto smere na nás urobil basový reproduktor dobrý dojem a s reprodukciou sme boli spokojní. Reprodukcia sa nám páčila aj pre tento štýl podania zvuku. Nemusíte sa obávať, že pri filmoch bude obývačka neprirodzene burácať len pre vyššiu intenzitu basov.

Cena: 249 EUR
Zapožičal:
www.jbl.sk

Hodnotenie:

+ vyvážený zvuk, tri profily ekvalizéra, bezdrôtové spojenie, dynamika a celkové podanie basov, efekt priestorového zvuku
– skôr len k TV ako hlavné ozvučenie hudobnej zostavy

Verdikt TOUCHIT

JBL Cinema SB150 je TV soundbar. To je jeho použitie. Ak pozeráte TV a fi lmy, no potrebujete lepší a dynamickejší zvuk, za vynikajúcu cenu ho máte v tejto zostave reproduktora JBL Cinema SB150.

Označenie reproduktora / Technické parametreJBL Cinema SB150
Typ2.1
Celkový výkon RMS [W]150
Frekvenčný rozsah [Hz]45 ÷ 20 000
Aux ináno
Bluetootháno
Výstup na slúchadlánie
NFCnie
Telefonovanienie
Slot na microSD kartunie
Ovládaniehlasitost, párovanie, vstupy
Výdrž na akumulátor [hod.]N/A
Vyhotovenieplast, MDF
Hodnotenie Výsledky
Kvalita zvuku4/5
Výbava4/5
Pomer cena / výkon4/5

Tento článok vyšiel aj v tlačenom aprílovom vydaní TOUCHIT č. 3/2016 ako súčasť testu reproduktorov, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania. 

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.