Toto je skutočne model pre hráčov, nech už sa naň pozeráme akokoľvek.

Vidno to najmä na konštrukcii a na celkových možnostiach. Slúchadlá sa k počítaču pripájajú cez USB kábel. Majú vlastnú zvukovú kartu a možnosti ich nastavenia. Podporujú technológiu DTS Headphone:X 7.1. Softvérovým rozšírením sa dá zvuk upraviť na výrazne priestorový s ekvalizérom pre tri typy počúvania. Tie sa rozlišujú klasicky – teda na filmy, hudbu a hry.

Konštrukcia slúchadiel používa plastový spojovací most s pružným mostom, ktorý sa automaticky natiahne na gumičkách a bude lemovať hornú časť hlavy. Týmto spôsobom vyhotovenia sú podstatne objemnejšie, no netlačia a pevne držia na hlave. Sú určené k počítaču, preto rozmer nie je v skutočnosti podstatný. Jediný rozmer, ktorý je podstatný, súvisí s mušľami. Tie ukrývajú 50 mm meniče a mušle kompletne obopnú ucho. Polstrovanie je veľmi jemné a budete sa v ňom cítiť príjemne. Mikrofón je po vzore iných modelov tejto série zasunutý v ľavej mušli a keď ho potrebujete, stačí ho vytiahnuť von. Ovládanie hlasitosti je na umiestnené aj na kábli.

Detail uchytenia mušle a LED podsvietenia na modeli SteelSeries Siberia 350

Detail uchytenia mušle a LED podsvietenia na modeli SteelSeries Siberia 350

Softvérové rozšírenie sa okrem nastavenia zvuku stará aj o synchronizáciu dát a nastavenie podsvietenia mušlí. Môžete si vybrať rôzne štýly s jednou farbou, prelínaním farebného spektra, pulzovaním jedného odtieňa alebo ho úplne vypnúť. Okrem toho môže v hrách signalizovať rôzne stavy. V Counter-Strike: GO si môžete vybrať podsvietenie pre rôzne udalosti. Napríklad v závislosti na zásobníku zbrane, či máte aktívny štít alebo úroveň zdravia. Podporované sú aj Minecraft a DOTA 2. Nastavenia sa dajú synchronizovať do cloudu, následne ich môžete ľahko preniesť do iného počítača.

Zvukovo je tu viac cítiť zameranie na hry. Slúchadlá sú vhodné na priestorové efekty, kde jednotlivé zvuky dokonale vyniknú. Hudobne sa dajú takisto použiť, no odporúčame DTA rozšírenie vypnúť. Zvuk znie miestami ako z trubice a ekvalizér to príliš nevylepšuje. Je až príliš prenikavý ako pseudopriestorový zvuk. Stredy a výšky sú detailné, basy sú primerané a zvýšiť ich môžete ekvalizérom. Získate dunivé nízke tóny v stále stabilnej reprodukcii.

Hodnotenie

+ pohodlné nosenie, LED podsvietenie mušlí, nastavenia, priestorový efekt v hrách
– na hudbu je treba viac ladiť ekvalizérom

Zapožičal: Steelseries
Cena: 129,99 EUR

Verdikt

SteelSeries Siberia 350 už z pohľadu konštrukcie prezrádzajú, kto ich bude nosiť. Hráči získajú slúchadlá s dobrým frekvenčným pokrytím a reprodukciou s priestorovým efektom. Viac však tentoraz pre hráčov ako pre milovníkov presne znejúcej hudby.

Parametre a hodnotenie testovaných slúchadiel:

Názov modelu / Technické parametreSteelSeries Siberia 350
Typdrôtové, USB
Veľkosť meniča [mm]50
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]10 ÷ 28 000
Typ konektoraUSB konektor
Skutočná hmotnosť [g]270
Hodnotenie Výsledky
Vlastné odhlučnenie2/5
Odhlučnenie od okolia3/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena / výkon4/5
Obchodné informácie Výsledky
Cena [EUR s DPH]129,99

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júlovo-augustovom vydaní TOUCHIT č. 6/2016 ako súčasť veľkého testu slúchadiel, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Testovali sme: Kingston HyperX Cloud Revolver

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.