Slúchadlá s reflexným káblom nie sú úplne bežné a tento model nás zaujal.

Hodí sa pri športe, aby vás bolo vidno, napríklad pri behu. Ide o model s možnosťou handsfree telefonovania. Mikrofón s tlačidlom na prijímanie hovorov je na pravom kábli. Ten je plochý a jeho typ gumového poťahu zabraňuje zamotávaniu. Slúchadlami stačí zatriasť a takmer sa rozmotajú samé. V balení nájdete tri veľkosti oranžových návlekov. Mušle sú kompaktnejšie, než pri slúchadlách od Sony. S nimi sa môžete pri cestovaní ľubovoľne oprieť hlavou alebo v nich aj ležať na boku. Hodnotenie návlekov je do veľkej miery subjektívne pre rozdiely v zvukovode, no slúchadlá sadli do ucha tak, že odhlučnia takmer všetko. Pozor na to pri športe, hoci sú reflexné, treba počítať že odhlučníte aj vlastný dych.

Zvukovo majú isté rezervy. Začnime však ich prednosťami. Bez pochýb si vychutnáte silné basy, možno silnejšie než by sme chceli. Faktom ale zostáva, že tu na ekvalizér môžete zabudnúť. Dunivý zvuk budete mať aj bez pomoci úprav frekvenčnej charakteristiky. Jemné výhrady máme k stredom. Miestami sa nám javili ako príliš „upískané“. Poznáte ten pocit, keď vám hudba vyslovene dráždi uši. Výšky boli jemne zastreté. Aj napriek našim výhradám sa hudba dá počúvať, no sú tu odchýlky najmä v intenzite stredov.

Hodnotenie

+ reflexný kábel, dokonalé odhlučnenie, nezamotávajú sa
– až príliš prenikavé stredy

Zapožičal: Trust
Cena: 22,99 EUR

Verdikt

Trust Urban Flash reflecting sú klasické in-ear slúchadlá. Majú malý rozmer mušlí, preto sú vhodné aj na používanie pri ležaní na uchu. Nosením po vonku ich bude vidno, pretože majú reflexný pásik. Zvukovo nie sú najpresnejšie, no podajú silné basy.

Parametre a hodnotenie testovaných slúchadiel:

Názov modelu / Technické parametreTrust Urban Flash reflecting
Typdrôtové, jack
Veľkosť meniča [mm]9
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 22 000
Typ konektoraL konektor
Skutočná hmotnosť [g]19
Hodnotenie Výsledky
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie3/5
Pomer cena / výkon4/5
Obchodné informácie Výsledky
Cena [EUR s DPH]22,99

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júlovo-augustovom vydaní TOUCHIT č. 6/2016 ako súčasť veľkého testu slúchadiel, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.