Smartfóny Moto G5S a Moto G5S Plus sme vám už predstavili v našom článku a vo videu.

Keďže Moto G5S Plus je nielen rozmerovo väčší a výkonnejší, má v sebe duálny fotoaparát. Okrem špeciálneho dizajnu tohto Moto telefónu je to práve fotoaparát, ktorým smartfón výrazne konkuruje podstatne drahším modelom. Jeho cieľom však nie je primárne poraziť vlajkové lode. Chce priniesť vynikajúce fotky a špeciálne fotorežimy v cene za 319 EUR.

Hlavné funkcie fotoaparátu

Výrobca pridal do fotoaparátu funkcie, ktoré sa dajú využiť práve preto, že sú tu dve šošovky. Okrem klasickej zmeny hĺbky ostrosti – Selektívne zaostrenie – je tu ďalšie využitie. Už to bude fotomontáž a fotografia stratí na realite, no pre kreatívne a zábavné účely sú nové funkcie využiteľné.

Aspekty dobrej fotky sú – dostatok svetla, dobrá kompozícia a výber hlavného objektu, ktorý bude dominantný a ostrý.

Selektívne zaostrenie – robí pekný efekt rozmazaného pozadia. Sila rozmazaného pozadia sa dá nastaviť. Zaujímavá vec je na tom to, že tieto úpravy môžete nechať na neskôr.

ČB režim – na jednej fotke sa dá vybrať, ktorá časť fotografie bude farebná a ČB. Ideálne pri kombinovaní na fotke so selektívnym zaostrením. Opäť postačí len ťuknúť na objekt. Zvyšok sa dopočíta automaticky.

Výmena pozadia – vďaka fotografii, ktorú odfotíte v režime hlbokého obrazu, môžete neskôr meniť pozadie za objektom v popredí.

Na to, aby ste vedeli, ako ste fotky odfotili, je tu podpora priamo v aplikácii Google Fotky. V nastaveniach fotoaparátu je dostupná možnosť Pomocná mriežka. Vďaka nej spravíte s fotoaparátom na Moto G5S Plus kompozične správnu fotografiu.

Pri správnom osvetlení a fotografických svetlách dosiahnete aj takúto kvalitu:

Fotené modelom Moto G5S Plus v režime automatiky.

Prečítajte si aj:

Recenzia Motorola Moto G5S: Dostane sa pod kožu

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.