Smartfóny Moto G5S a Moto G5S Plus budú dostupné vo voľnom predaji už od pondelka 28.8.2017.

Postupne budú dostupné u všetkých troch operátorov, teda v O2, Orangei a Telekome. Ide o vynovené série Moto G5Moto G5 Plus, ktoré sme predstavili na jar tohto roka v našom teste. Ide o špeciálnu edíciu a série G je v prípade Lenovo Moto najdôležitejšou z celého portfólia.

Operátori budú mať Single SIM verziu, vo voľnom predaji bude Dual SIM verzia, tento raz ale s hybridným slotom. V prípade operátora O2 predpokladáme dostupnosť dvojsimkovej verzie, túto informáciu zatiaľ nemáme potvrdenú.

Zameriava sa na používateľov, ktorí chcú čo najlepšie parametre za stále vynikajúcu cenu. Majú na vlas rovnaký dizajn, v tomto smere sú len rozmerovo a hmotnostne rozdielne.

O novinkách v tejto sérii sme informovali už 2. augusta, no vtedy sme ešte nemali informácie, kedy si telefóny budete môcť reálne kúpiť.

Oba telefóny majú multifunkčný snímač odtlačkov. Turbo Power nabíjačka s výkonom 15 W je štandardne v balení oboch telefónov, rovnaká je aj batéria. Tá má kapacitu 3000 mAh. Na nabíjanie výrobca použil microUSB port. Samozrejmosťou je čistý Android s vylepšeniami Moto Akcie a Obrazovka.

Lenovo Moto G5S

Lenovo pripravilo v nástupcoch Moto G5S série zmeny, ktoré zaujmú každého. Reagovali hlavne na pripomienky používateľov. Príjemnou správou je, že inovácie prišli pre obe veľkosti telefónov. Na rozdiel od staršieho modelu Moto G5 s 5“ displejom je pri Moto G5S displej 5,2“, čo je veľmi obľúbený rozmer a nielen pri tejto značke. Displej je chránený sklom Gorilla Glass 3 a má vode odpudivú vrstvu.

Na Slovensku bude verzia 3 / 32 GB a samozrejmosťou je aj tento raz podpora NFC. Jednou z ďalších hlavných zmien je podpora rýchleho nabíjania. Majú ju oba modely, nielen ten väčší ako v prípade predchádzajúcej G5 série. Zmenil sa aj fotoaparát, ktorý má teraz 16 Mpx. V tomto prípade nie je duálny.

Cena telefónu je 249 EUR.

Lenovo Moto G5S Plus

Verzia Plus okrem toho, že je rozmerovo väčšia a má 5,5“ Full HD displej, má aj duálny fotoaparát. Výrobca použil konfiguráciu RGB a monochromatického snímača. Fotoaparát je unikátny hneď v niekoľkých smeroch. Špecialitou je selektívna čiernobiela. Jedna fotografia môže mať zároveň farebné časti a takisto aj ČB časti.

Čerešničkou na torte je možnosť vytvorenia tzv. hlbokého obrazu. V galérii sa zobrazí ikona funkcie Hlboký obraz. Podľa toho vieme, na ktorej fotke sa dá vymeniť pozadie. Ak teda fotíte portrétové fotografie, dá sa neskôr vymeniť pozadie. Video nezaostáva a využiť môžete 4K rozlíšenie alebo Full HD@60 fps. Selfie kamera má 8 Mpx. Tento fotoaparát podporuje aj fotenie v panoramatickom režime.

Prémiové celokovové telo, fanúšikovia Motoroly si obľúbia malú priehlbinku na zadnom kryte, v ktorej je logo M. Toto je prvý telefón v kovovom tele ktorý má takýto prvok v kove. Pamätníci tejto značky si ho budú pamätať a slúži na ukazovák. Prst zapadne do tejto jemnej priehlbinky a bude sa vám lepšie držať v ruke. Na Slovensku bude dostupná verzia 4 / 32 GB a takisto s podporou NFC.

Cena telefónu je 319 EUR.

Oba smartfóny máme v redakcii a začíname s detailným testom.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.