Scéna 5:

Opäť nočná Praha a dôraz na porovnanie P9 a P10. P8 nemá zmysel dávať v tejto scéne do porovnania, výsledok je podobný ako v scéne 4.

Vľavo Huawei P9, vpravo Huawei P10

Scéna 6:

Fotenie vzdialených objektov v noci. Keď si fotky pozeráte v zmenšenom rozlíšení, dosť sa na seba podobajú. Rozdiely vyniknú v plnej veľkosti.

Huawei P8

Huawei P9

Huawei P10

Scéna 7:

Nočný orloj

Zľava Huawei P8, P9 a P10

Scéna 8:

Fotenie exteriérov počas dňa. P8 má preexponovanú fotografiu, P9 nezachytáva toľko detailov, ako P10. Všimnite si najmä stromy vpravo.

Vľavo Huawei P8, vpravo Huawei P10

Huawei P9

Scéna 9:

Fotenie vonku počas dňa s dôrazom na blízke budovy a veľké objekty.

Vľavo Huawei P9, vpravo Huawei P10

Huawei P8

Scéna 10:

Objekty v interiéri počas dňa s dôrazom na blízku fotografiu. P8 stráca z hľadiska zachytenia farieb, P10 má celkové podanie fotografie krajšie ako P9.

Vľavo Huawei P9, vpravo Huawei P10

Huawei P8

Zhrnutie:

Huawei P10 príjemne prekvapil, pretože prináša viditeľné vylepšenie fotoaparátu a jeho schopností v porovnaní so svojimi predchodcami. Porovnanie s dva roky starým modelom P8 je v niektorých momentoch naozaj priepastné. Rozdiely v porovnaní s P9 sú o niečo menšie, avšak prakticky vo všetkých scénach preferujeme celkové podanie fotiek z P10. V niektorých prípadoch sú viditeľné aj lepšie zachytené detaily. Jedinou scénou, v ktorej boli rozdiely medzi telefónmi na prvý pohľad veľmi malé, vrátane P8, je scéna 6.

Fototest je rozdelený do dvoch častí:

1. strana: Úvod a scény 1 – 4
2. strana: Scény 5 – 10 a verdikt

Prečítajte si aj:

Testujeme Huawei P10. Pozrite si, ako fotí

1 2

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit