Počas tohtotýždňového podujatia Surface spoločnosť Microsoft oznámila niekoľko noviniek.

Okrem iného, spoznali sme aj tablet Surface Pro 8, ktorý prináša nový dizajn a výkonný hardvér. Microsoft pracuje aj na zlepšení prístupu k telefónu z počítača. Tento prístup umožňuje aplikácia Váš telefón, ktorá vo Windows 11 dostane nové prehľadnejšie používateľské rozhranie

Aktuálna verzia aplikácie Váš telefón pre Windows 10 a Windows 11 má niekoľko sekcií v bočnej ponuke, vrátane sekcií Oznámenia, Správy, Hovory a Aplikácie (len na vybraných telefónoch Samsung a Surface Duo). Keďže sú tieto sekcie oddelené, v jednom momente je možné vidieť iba jednu z nich, čo sa čoskoro zmení.

Microsoft nahrádza ponuku na ľavej strane kanálom oznámení, takže budete mať o nich stále prehľad, aj keď sa budete nachádzať v inej časti aplikácie. Po funkčnej stránke ku zmenám neprichádza. Rovnako sa po funkčnej stránke nič nemení ani v jednotlivých sekciách aplikácie. Tie sa presunuli do hornej časti okna.

Microsoft Váš telefónZdroj: XDA-Developers
Aplikácia Váš telefón pre Windows 11

Microsoft počas prezentácie o novej verzii aplikácie Váš telefón už nič viac neprezradil, avšak sa zdá, že neprinesie takmer žiadne zásadné funkčné zmeny. Rovnako nie je známe, kedy bude nová verzia aplikácie pre Windows 11 dostupná. 

Vec, ktorá možno sklame je, že Microsoft nepredstavil plány na rozšírenie funkcie zrkadlenia obrazovky aj pre iné Android zariadenia. Funkcia tak stále zostane obmedzená iba na zariadenia Surface Duo a telefóny Samsung Galaxy. Aplikácia pritom nie je stále dostupná ani pre iPhony.

Pre používateľov sa však vo Windows 11 pripravuje podpora Android aplikácií. Sme zvedaví, čo všetko umožní – novinka by mala byť pre Windows Insiders dostupná v najbližších mesiacoch.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.