Aktualizácia by mala byť dostupná pre všetky globálne verzie.

Rozhranie MIUI patrí medzi obľúbené používateľské nadstavby systému Android. Pokým v minulosti si MIUI vyslúžilo kritiku predovšetkým za veľa predinštalovaného softvéru, a rokmi sa situácia zlepšovala, stále sa nájdu odporcovia tejto nadstavby. Aj preto spoločnosť usilovne aktualizuje svoje ďalšie telefóny na najnovšiu verziu MIUI 14, ktorá síce neprináša nič prevratné, ale aspoň opravuje niektoré nedostatky a prináša nové vizuálne možnosti.

Spoločnosti POCO a Xiaomi zverejnili plán aktualizácií pre 2. kvartál tohto roka, čiže je jasné, že aktualizačný proces je už spustený, a prvé zariadenia zo zoznamov oboch značiek už aktualizáciu na MIUI 14 obdržali. Je však potrebné podotknúť, že medzi Xiaomi zariadeniami sa nachádzajú aj vlajkové lode z roku 2020 a dva tablety.

Globálne plány Xiaomi MIUI 14 Q2 2023Zdroj: Xiaomi
Globálne plány Xiaomi MIUI 14 Q2 2023

Aktualizačné plány spoločnosti POCO pritom zahŕňajú aj modely ako napríklad Poco F2 Pro, Poco F3, Poco F4 a ďalšie. Zoznam si môžete pozrieť nižšie.

Globálne plány POCO MIUI 14 Q2 2023Zdroj: POCO
Globálne plány POCO MIUI 14 Q2 2023

Viacerých používateľov telefónov oboch značiek určite poteší, že v zoznamoch sa nachádzajú aj staršie zariadenia ako napríklad Redmi 9T a séria Note 9 z roku 2020, ako aj Poco M3 a Poco F2 Pro taktiež z roku 2020. Zlou správou zároveň je, že aktualizácia na MIUI 14 pravdepodobne pre väčšinu ešte starších telefónov už nebude dostupná

Pri spoločnosti Xiaomi je síce vidieť snahu aktualizovať svoje telefóny na najnovšiu verziu systému čoraz rýchlejšie, avšak na taký Samsung to zatiaľ ani zďaleka nestačí. V každom prípade stojí za zmienku, že spoločnosť Xiaomi svoje zariadenia niekedy aktualizuje na najnovšiu verziu rozhrania MIUI bez toho, aby aktualizovala aj systém Android.

Zatiaľ však neexistujú správy o tom, či tomu tak bude aj v prípade vyššie uvedených telefónov.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.