Do novej sociálnej siete vkladá jej šéf veľké nádeje.

Počas stredajšieho (26. 7.) rozhovoru s investormi o výsledkoch spoločnosti Meta za druhý štvrťrok sa šéfa spoločnosti Marka Zuckerberga viackrát pýtali na novú sociálnu Threads a jeho očakávania týkajúce sa jej dlhodobého fungovania.

Ako tam povedal, Threads je zvláštna anomália v technologickom priemysle a myslí si, žedoteraz tu nebola podobná aplikácia na textové konverzácie, ktorá by dosiahla významný míľnik jednej miliardy ľudí.

Pravdou je, že presiahnuť hranicu 100 miliónov používateľov sa Threads podarilo rekordne rýchlo, trvalo to iba päť dní a to pritom v Európskej únii zatiaľ nie je dostupná. K jednej miliarde je však ešte veľmi ďaleko a ako upozorňuje portál TheVerge.com, odhaduje sa, že po počiatočnom nápore sa tempo nových registrácií spomalilo.

Zuckerberg ale tvrdí, že aplikáciu stále denne používajú desiatky miliónov ľudí a verí v jej ďalší rastový potenciál. Zároveň sa zaviazal, že na platforme nezavedie reklamy skôr, ako bude mať stovky miliónov denných používateľov.

Meta podobný úspech celkom potrebuje, keďže Zuckerbergova vízia Metaverza ako virtuálneho trojrozmerného priestoru je veľkým sklamaním a doslova žrútom peňazí. Našťastie, aktivity Meta sa tento rok výrazne oživili a za druhý štvrťrok vykázala lepšie finančné výsledky ako sa pôvodne očakávalo. Celkové príjmy spoločnosti dosiahli 32 miliárd dolárov, pričom čistý zisk predstavoval 7,78 miliardy dolárov.

Zdroj: TheVerge.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.