Toto by mohlo byť prínosom, najmä ak ju viacej používate.

Threema Web ako služba priamo cez prehliadač je tu s nami už nejakú dobu, teraz je dostupná aj vo forme samostatnej aplikácie. Stiahnuť si ju môžete priamo zo stránok výrobcu. Obsahuje rovnaké možnosti ako webový klient. Autori kladú dôraz na niečo iné.

Tým je pohodlie vo forme samostatnej aplikácie. Netreba sa prepínať záložkami v prehliadači a na pravidelné chatovanie je to pohodlnejšie. Prihlásenie funguje, ako pri webovej verzii a tak máte na výber dve možnosti. Naskenovanie QR kódu na vytvorenie dočasnej relácie. Po zatvorení aplikácie bude treba znova skenovať cez mobilnú Threemu QR kód. Druhá možnosť je zadanie hesla pred naskenovaním QR kódu. Tým sa vytvorí trvalá relácia, kým ju v mobilnej aplikácii neodstránite. Zadaniu hesla sa stále nevyhnete, podobne ako na webe.

Threema ako ďalšia chatovacia aplikácia poskytuje súkromnú komunikáciu. Je uznávaná odbornými kruhmi ako bezpečná platforma na posielanie textových či hlasových správ alebo telefonovania. Nesleduje vás, na rozdiel od drvivej väčšiny ostatných aplikácií, takže tu sa dá hovoriť o anonymite. Vy totiž nemusíte protistranu reálne poznať a pridanie do komunikácie môže prebehnúť tak, že vám pošle QR kód.

Tým nedochádza k spojeniu s telefónnymi číslom. Kto chce, má možnosť synchronizovať kontakty s adresárom v smartfóne. Získate tým informáciu o tom, kto všetko Threemu má a môžete s týmto človekom začať komunikovať.

threema desktopZdroj: Threema

Zdroj: Threema

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.