Stovky kompatibilných ASUS zariadení budú pripravené na najnovšiu verziu systému Windows, v čase jeho vydania.

ASUS oznámil, že spolupracuje so spoločnosťou Microsoft, aby zabezpečil, že používatelia nových a existujúcich počítačov značky ASUS budú pripravení na operačný systém Windows 11, keď bude k dispozícii.

Všetky ASUS zariadenia so systémom Windows 10, ktoré sú v predaji od 24. júna 2021, a množstvo ďalších existujúcich kompatibilných ASUS počítačov sa nachádzajú na zozname zariadení, ktoré budú pripravené na bezplatnú aktualizáciu na Windows 11 po jeho uvedení na trh.

Napríklad modely Zenbook Pro Duo 15 OLED (UX582), Zenbook Duo 14 (UX482), Zenbook Flip 13 OLED (UX363) a Zenbook 13 OLED (UX325). Ak zvažujete nákup týchto notebookov, máte garanciu podpory nového systému.

Stovky ďalších modelov značky ASUS, ktoré prišli na trh so systémom Windows 10, takisto získajú bezplatnú aktualizáciu na Windows 11. Ide napríklad o zariadenia radu ProArt Studiobook, Zenbook, Vivobook, ROG Strix, ROG Zephyrus, ROG Flow a TUF Gaming.

Kompatibilných bude aj množstvo notebookov radu ExpertBook, počítačov ExpertCenter a zariadení radu Zen AiO, Vivo AiO a ASUS Mini. Všetky detaily o kompatibilných počítačoch nájdete na webe ASUS.

Plán aktualizácie na Windows 11 ešte nie je sfinalizovaný. Mal by sa začať koncom roka 2021 a prebiehať v roku 2022. Konkrétna dostupnosť sa bude odlišovať v závislosti od zariadenia.

Prečítajte si:

WhyNotWin11 vám ukáže, či máte kompatibilný počítač s Windows 11

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.