Široko diskutovaná téma, pridávame ďalšiu užitočnú utilitu.

Správy o novom systéme sa šíria, možno tak rýchlo ako uniknutá verzia s ISO obrazom nového Windows 11. Nateraz panuje príliš veľa zmätku ohľadne toho, akú konfiguráciu budete potrebovať.

Tejto téme sme sa venovali v tomto článku. Microsoft svoj nástroj na zisťovanie kompatibility stiahol a už ho neponúka (Microsoft PC Health Check), je tu však program WhyNotWin11, ktorý ukáže, ako na tom ste s hardvérovými požiadavkami.

Celkom 11 okruhov potrebných na zaručenie plnej kompatibility. Stále je však finálna konfigurácia v zmysle minimálnej zostavy neistá. Nepredpokladáme, že sa niečo veľmi zmení. Predpokladáme ale, že Microsoft nájde spôsob, ako sa pripraviť na čoraz viac vynárajúce sa problémy hlásených používateľmi.

Jedným zo spôsobov, ako si nový systém vyskúšať, je inštalovať ho na virtuálny stroj. Ten by mal spĺňať minimálne požiadavky a zabezpečiť emuláciu zariadení potrebných na inštaláciu tohto systému. Zatiaľ neodporúčame inštaláciu na pracovnom, dokonca ani na domácom počítači.

Ideálne, ak máte počítač, ktorý nepotrebujete používať a máte ešte jeden. Systém počas nášho menšieho testu nevykazoval vyslovene znaky nekompatibility. Je ale pravda, že naše testovanie nebolo dostatočné na to, aby sme si trúfli Windows 11 nainštalovať na bežný domáci počítač.

whynotwin11

Titulný obrázok: Wallpaper Cave

Zdroj: GitHub

Prečítajte si aj:

Windows 11: Všetky informácie pokope (DOPLNENÉ k 30. 7.)

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.