Táto zmena je vítaná.

Sociálna sieť prináša používateľom mladším ako 18 rokov novú sadu nastavení ochrany osobných údajov. Všetky účty budú prepnuté na súkromné, nie na verejné, zatiaľ čo videá používateľov vo veku od 13 do 15 rokov nie je možné stiahnuť a použiť pre funkcie Duet alebo Stitch.

Používatelia vo veku 16 a 17 rokov budú môcť tieto dve funkcie používať, ale predvolená viditeľnosť bude nastavená na Priatelia, ktorú je možné zmeniť v nastaveniach aplikácie.

Najväčšia zmena sa týka najmladších používateľov, a to existujúcich účtov aj nových registrácií. Dostanú oznámenie o zmenách, o ktorých spoločnosť uviedla, že „sa zameriavajú na presadzovanie vyšších štandardov ochrany súkromia a bezpečnosti používateľov“. Tento krok je pre túto sociálnu sieť priam nevyhnutnosťou, pretože si v minulosti vyslúžila vlnu kritiky.

Aj keď nové nastavenia neriešia všetky problémy, pridávajú základ, na ktorom môže TikTok stavať. TikTok tvrdí, že s novou aktualizáciou bude menej detí komunikovať s ľuďmi, ktorých nepoznajú.

V článku nižšie si môžete prečítať, čo je TikToku doteraz vyčítané.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.